FC Emmen
0 – 0
Sparta

Schmidt wil niks weten van 'gezeur': "Ik vertel waar dat aan ligt"

Schmidt wil niks weten van 'gezeur': "Ik vertel waar dat aan ligt"

26 januari 2021 – Roger Schmidt kreeg op de persconferentie in aanloop naar de uitwedstrijd tegen FC Emmen van dinsdagavond opnieuw enkele vragen over zijn wisselbeleid. Ook dinsdagavond overweegt hij weer enkele spelers rust te gunnen. De trainer benadrukte dat de reden dat het soms lastig verloopt, is dat het seizoen een 'rasechte sloper' is. De kritiek dat dat 'gezeur' is, werd door hem weggewuifd. Schmidt benadrukte dat hij en zijn ploeg bevoorrecht zijn om in deze tijd vol beperkingen nog altijd te mogen voetballen. Hij ziet echter ook dat het veel van zijn ploeg vergt. "Ik heb meerdere jaren ploegen getraind die allemaal tot ver in het seizoen een internationaal programma erbij draaide. Dit voetbaljaar wordt wel heel veel gevraagd van spelers en daardoor kunnen ze niet altijd op topniveau spelen. Voor mijn oordeel over hen is het belangrijk dat ze er in wedstrijden binnen hun mogelijkheden alles aan gedaan hebben."

De trainer gaat in tegen de opvatting dat het 'gezeur' is dat zijn spelers niet twee keer per week alles kunnen brengen. "Als mij gevraagd wordt waarom ik denk dat de kwaliteit van wedstrijden en het tempo niet altijd hoog is, vertel ik waar ik denk dat het aan ligt. Het heeft allemaal te maken met het schema dat we draaien. Daarin moet ik ervoor zorgen dat spelers niet zover komen dat ze op een gegeven moment niet meer kunnen herstellen, omdat ze te veel wedstrijden achter elkaar spelen. Ze moeten fris zijn."

Het vele rouleren van Schmidt zou blessures moeten voorkomen, maar toch ontbreken inmiddels weer veel spelers met blessures. Het een heeft volgens hem echter niets met het ander te maken. "Spelers lopen contactblessures op in wedstrijden. Als Cody Gakpo een trap krijgt, wat is daaraan te doen door ons?" De Duitser ergert zich aan de kritiek op de fitheid van zijn ploeg. "Mensen moeten begrijpen wat er aan de hand is. Als je je verdiept in onze blessures, zie je waarom spelers zijn weggevallen en dat we eind vorig jaar ook te maken hebben gehad met meerdere corona-gevallen."

In ieder geval moet PSV het tegen FC Emmen - en ook vier dagen later in de topper tegen Feyenoord - stellen zonder Noni Madueke, Mario Götze en Cody Gakpo. Vanavond ontbreekt ook reserve Nick Viergever en is Philipp Max, die dit weekend ziek was, nog een twijfelgeval. De trainer gaf al aan opnieuw te willen rouleren en hintte daarbij op rust voor Pablo Rosario. PSV trapt vanavond om 20.00 uur af in Emmen.

Vermoedelijke opstelling:
Mvogo; Dumfries, Teze, Boscagli, Max (twijfelgeval); Sangaré, Thomas; Ihattaren, Mauro Júnior; Malen, Zahavi

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021