Mourinho over ontslag Lampard: "Wreedheid van het voetbal"

26 januari 2021, 07:30   Bijgewerkt: 26 januari 2021, 07:45

José Mourinho heeft zich maandagavond na afloop van de zege van zijn Tottenham Hotspur op Wycombe Wanderers uitgelaten over het ontslag van Frank Lampard bij Chelsea. Mourinho kent Lampard goed uit de periodes dat hij zelf trainer was bij Chelsea. Hij gaf dan ook aan het jammer te vinden dat de trainer niet meer tijd heeft gekregen bij Chelsea.

"Het is altijd triest als een collega zijn baan verliest", reageerde Mourinho tegenover Sky Sports. "Frank is niet alleen een collega, hij is een heel belangrijk persoon in mijn carrière geweest, dus ik vind het erg jammer dat hij is ontslagen. Het is de wreedheid van het voetbal", vervolgde de Portugees. "Vooral het moderne voetbal. Als je trainer wordt, weet je dat het vroeg of laat ook met jou gaat gebeuren."

Met Mourinho als zijn trainer won Lampard twee keer de Premier League met Chelsea, in 2005 en 2006. In 2007 wonnen de twee ook samen de FA Cup. Lampard begon zijn trainersloopbaan in 2017 als jeugdtrainer van Chelsea, waarna hij één seizoen als hoofdtrainer de leiding had bij Derby County. In de zomer van 2019 nam hij het roer over bij The Blues, waar hij maandag ontslagen werd wegens tegenvallende resultaten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen