Harde kernen beschermen hun stad tegen relschoppers

25 januari 2021, 23:59   Bijgewerkt: 26 januari 2021, 10:32

Supportersgroeperingeren verspreid over het hele land pikken het niet dat er gereld wordt in hun stad. In onder meer Alkmaar, Almelo en Tilburg gingen men maandagavond de straat op om vernielingen en plunderingen te voorkomen.

In meerdere steden in Nederland is de invoering van de avondklok gepaard gegaan met rellen. Zo ging het afgelopen weekeend bijvoorbeeld mis in Tilburg. Maandag werd opgeroepen om opnieuw te rellen in de Brabantse stad, tegen het zere been van de harde kern van Willem II. Volgens het Brabants Dagblad verzamelde maandagavond een man of vijftig zich bij het stadion om de wacht te houden.

Een andere groep supporters hield elders in de stad de wacht. "We blijven zolang als het nodig is. Ook na 21.00 uur. Daar hebben we wel een boete voor over. Dit is onze stad en die laten we niet vernielen", liet een van hen aan bovengenoemd dagblad weten. Het bleef maandagavond rustig in Tilburg, waardoor de supporters voor tienen alweer huiswaarts keerden.

Ook de harde kern van onder meer MVV, SC Cambuur, PEC Zwolle, FC Groningen, FC Twente, Go Ahead Eagles, FC Dordrecht, NAC Breda en FC Utrecht waarschuwden het niet te zullen pikken als er in hun stad zou worden gesloopt en geplunderd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen