NEC geeft bekerstunt goed vervolg met zege in Eindhoven

NEC geeft bekerstunt goed vervolg met zege in Eindhoven

25 januari 2021 – NEC heeft maandagavond de bekerstunt tegen Fortuna Sittard een goed vervolg gegeven door in de Eerste Divisie met 0-1 te winnen bij FC Eindhoven. In een bij vlagen verhitte wedstrijd maakte Jonathan Okita na negen minuten het enige doelpunt van de wedstrijd.NEC plaatste zich vorige week donderdag voor de kwartfinale van de KNVB Beker door na verlenging Fortuna Sittard met 3-2 te verslaan. Dientengevolge traden de Nijmegenaren vol vertrouwen aan in het Jan Louwers Stadion. De bezoekers kenden een uitstekende start en kwamen na negen minuten op een 0-1 voorsprong via Okita, die beheerst raak schoot.

De spits had vlak voor rust ook zijn tweede van de avond moeten maken, maar de uitstekende keepende Ruud Swinkels kwam als winnaar uit de één-tegen-één-situatie. In de tweede helft hield de doelman zijn team nog een meerdere malen op de been. Aan de andere kant was FC Eindhoven via Lorenzo van Kleef (lat) Iker Pozo (net naast) een aantal keer dicht bij de gelijkmaker.

In de slotfase van de wedstrijd werd het af en toe wat onvriendelijk. Zo kregen Swinkels en Okita geel voor een opstootje en kreeg ook Maarten Peijnenburg een gele kaart na een forse overtreding. Doelpunten vielen er niet meer in Eindhoven, waardoor NEC nu samen met NAC Breda en Go Ahead Eagles de vierde positie in de Eerste Divisie deelt.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 27 februari 2021

  2. vrijdag 26 februari 2021