Spurs maakt het zichzelf moeilijk, maar bekert verder

Spurs maakt het zichzelf moeilijk, maar bekert verder

25 januari 2021 – Tottenham Hotspur heeft zich met moeite geplaatst voor de achtste finale van de FA Cup. De ploeg van trainer José Mourinho maakte het zichzelf behoorlijk moeilijk tegen Wycombe Wanderers en ontdeed zich pas in de slotfase van de hekkensluiter van het Championship. Door drie late doelpunten eindigde het bekerduel in 1-4.Mourinho greep de bekerwedstrijd aan om enkele belangrijke krachten rust te geven en spelers die doorgaans minder aan spelen toekomen speelminuten te geven. Zo namen onder meer Harry Kane, Heung-min Son, Pierre-Emile Højbjerg en Steven Bergwijn plaats op de bank en startten Gareth Bale en Carlos Vinícius in de basis.

Nadat Bale uit de eerste kans van de wedstrijd naast had geschoten, nam Wycombe Wanderers halverwege de eerste helft brutaal de leiding. Na een sterke actie van Uche Ikpeazu kwam de bal met enig fortuin terecht voor de voeten van Fred Onyedinma, die Joe Hart verschalkte. Het antwoord van Tottenham Hotspur volgde in de blessuretijd van de eerste helft. Na een mooie pass van Lucas Moura tekende Bale voor de gelijkmaker.

Het duurde lang voordat ook de 1-2 viel. Pas na de inbreng van onder meer Kane, Sone en NDombèlé trok Spurs de wedstrijd naar zich toe. Op het moment dat de wedstrijd afstevende op een verlenging, schoot Harry Winks de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de verre hoek. Vervolgens maakte NDombèlé aan alle twijfel een einde door zowel de 1-3 als de 1-4 voor zijn rekening te nemen. In de achtste finale treft Spurs Everton, dat zondag won van Sheffield Wednesday.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 27 februari 2021

  2. vrijdag 26 februari 2021