Van de Ven leert van 'weergaloze' De Ligt: "Een monster achterin"

25 januari 2021, 22:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Volendam heeft met Micky van de Ven zijn eigen Matthijs de Ligt. De negentienjarige centrumverdediger timmert aan de weg in de palingstad en wordt regelmatig vergeleken met de sterkhouder van Juventus. In de online talkshow van Voetbal International vertelde Van de Ven maandag te kijken naar het spel van De Ligt.

"Zijn verdedigende kwaliteiten zijn niet normaal. Een monster achterin. Je moet veel doen om hem voorbij te lopen. Hoe hij op zo'n jonge leeftijd presteert in zo'n competitie. Dat is weergaloos", zei Van de Ven, die de mindere start van De Ligt bij Juventus aanhaalde. "Maar hij herpakt zich wel. De Ligt is een muur waar je tegenaan loopt. Ik moet het nog waarmaken, maar het is mooi als mensen je met hem vergelijken. Mijn verbeterpunten? Ik kan nog meer een leider worden. Veel momenten kan ik nog sneller inzien. Ik wil meer het tempo van de wedstrijd bepalen."

Van de Ven staat verdedigend zijn mannetje en is ook een wapen in het aanvalsspel van FC Volendam. Als inschuivende verdediger brengt hij veel tegenstanders in verlegenheid. "Ik merk wel dat de trainer van de tegenstanders soms de spits voor mijn neus zet, waardoor ik niet kan instappen. Of ik loop in een fuik. Soms staat een spits 45 minuten voor me, probeer dan maar in te stappen. Het is een uitdaging, maar ik vind het soms verschrikkelijk irritant."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen