Go Ahead slaat pas laat toe op De Toekomst bij rentree Traoré

Go Ahead slaat pas laat toe op De Toekomst bij rentree Traoré

25 januari 2021 – Go Ahead Eagles is maandagavond ontsnapt aan duur puntenverlies. Het uitduel met Jong Ajax leek af te stevenen op een bloedeloze remise, totdat de bezoekers in blessuretijd tweemaal toesloegen (0-2). Bij de Amsterdamse beloften maakte Lassina Traoré zijn rentree.Door een bovenbeenblessure kwam de spits uit Burkina Faso bijna twee maanden niet in actie. Traoré liep begin december tijdens de verloren thuiswedstrijd tegen FC Twente (1-2) een blessure op. Sindsdien kwam hij niet meer in actie. Maandag startte hij in de basis bij Jong Ajax. Halverwege de wedstrijd werd hij naar de kant gehaald en vervangen door Brian Brobbey.

Voor rust gebeurde er vrij weinig op het trainingscomplex van Ajax. Go Ahead Eagles kreeg via Jacob Mulenga twee mogelijkheden, maar doelman Dominik Kotarski hield vrij eenvoudig zijn doel schoon. In de tweede helft gebeurde er een stuk meer en kregen beide teams kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. In reguliere speeltijd was Erkan Eyibil van Go Ahead met een schot op de paal het dichtst bij een doelpunt.

Het venijn bleek 'm in de staart te zitten, want in blessuretijd scoorde Go Ahead Eagles twee keer. Eerst tikte de jarige Sam Hendriks (26) bij de tweede paal de 0-1 binnen, vervolgens schoot Bradly van Hoeven op aangeven van Hendriks de 0-2 binnen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 maart 2021

  2. maandag 1 maart 2021