Belgen hakken knoop door: seizoen amateurs nu al voorbij

25 januari 2021, 20:14

Het amateurvoetbalseizoen in België is al ten einde. De Belgische voetbalbond heeft besloten dat de competities bij de amateurs niet worden hervat. Alleen de twee profcompetities bij de mannen, het bekertoernooi en de vrouwencompetitie zullen worden uitgespeeld.

Door de slechte coronacijfers achtte de Belgische voetbalbond het niet meer realistisch om de competities, die al sinds oktober stillagen, te hervatten. "Deze beslissing was de enige mogelijke in het licht van de gezondheidsmaatregelen die nog steeds van kracht zijn met het oog op de bestrijding van Covid-19", zo wordt er gecommuniceerd.

In Nederland is nog geen besluit genomen over wat er met de rest van het seizoen gebeurt. Uiterlijk in de week van 9 februari neemt de KNVB een beslissing over het amateurseizoen. De competities liggen sinds oktober stil en zullen hoe dan ook niet in zijn geheel worden afgemaakt. De KNVB maakte onlangs bekend dat er nog twee scenario's liggen voor het uitspelen van de competitie. Amateurploegen mogen bij de hervatting óf de eerste competitiehelft uitspelen, óf de competitie wordt opgedeeld in twee poules.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen