Schmidt loopt na 'stomme vragen' boos weg bij interview

Schmidt loopt na 'stomme vragen' boos weg bij interview

25 januari 2021 – PSV-trainer Roger Schmidt is maandag boos weggelopen bij een interview met Veronica Inside. Na een minuut of 5 in het vraaggesprek kwam de fitheid van de spelers van de Eindhovense club te sprake. Volgens de interviewer is de selectie van Schmidt niet fit, daar veel spelers geblesseeerd zijn. De Duitser liet merken het daar niet mee eens te zijn en na wat woorden over en weer werd het interview stopgezet."We zijn nu vijf à zes maanden onderweg en je hebt vaak gewisseld vanwege de fitheid van jouw team. Is het niet vreemd dat het team nog steeds niet fit genoeg is? Hoe kijk je daarnaar, moet je iets op een andere manier doen?", werd Schmidt gevraagd. "Waarom denk je dat we niet fit zijn?", counterde de trainer. "Want er zijn veel spelers geblesseerd", antwoordde de interviewer.

"Het is een stomme vraag, als ik eerlijk ben", lachte Schmidt vervolgens. "Waarom is het een stomme vraag", werd de oefenmeester daarna gevraagd. "Dat weet je zelf wel. Als we te maken hebben met blessures omdat we trappen krijgen van de tegenstander, dan heeft dat niets te maken met de fitheid van de spelers", zei Schmidt.

"Madueke werd door niemand geraakt", reageerde de vraagsteller. "Wil je het met mij over iedere speler en iedere blessure hebben? Toon een beetje meer respect en dan maken we het interview", antwoordde Schmidt op geïrriteerde toon. "Het is een vrij normale vraag, toch?", vroeg de interviewer zich af. "Nee, dat is het niet. "Heb je een andere vraag?", vroeg Schmidt. "Ja, over de fitheid, maar ik denk niet dat ik daar nog een vraag over kan stellen", luidde het antwoord. "Laten we er een punt achter zetten", reageerde Schmidt, waarna hij snel wegliep.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 maart 2021

  2. maandag 1 maart 2021