ADO Den Haag haalt Mokhtar terug naar Nederland

ADO Den Haag haalt Mokhtar terug naar Nederland

25 januari 2021 – ADO Den Haag heeft Youness Mokhtar aangetrokken. De 29-jarige aanvaller komt over van het Amerikaanse Columbus Crew, waarmee hij zich een maand geleden tot kampioen van de MLS kroonde. In Den Haag tekent Mokhtar een contract voor een half seizoen met een optie voor een extra jaar.Mokhtar is alweer de zesde winteraanwinst van ADO Den Haag. Eerder versterkten de Hagenaren zich met Daryl Janmaat, Juan Familia-Castillo, Marko Vejinovic, Martin Fraisl en Tomislav Gomelt. Bovendien werd in november Gianni Zuiverloon vastgelegd. Tegenover hun komst staat het vertrek van gevallen toptalent Ravel Morrison.

De afgelopen jaren speelde Mokhtar bij Ankaragücü (Turkije), Stabaek (Noorwegen) en Colombus Crew (Verenigde Staten). Ook speelde hij al eens in Saoedi-Arabië bij Al Nassr. In Nederland kwam Mokhtar uit voor FC Eindhoven, PEC Zwolle en FC Twente. In het seizoen 2017/18 speelde hij bij PEC Zwolle voor het laatst in Nederland.

Nu gaat hij aan de slag bij ADO. "Het is een mooie club, die op dit moment niet staat waar het hoort, maar zie ik het juist als een uitdaging om het team verder te helpen. Ik heb al bij PEC Zwolle en FC Twente ervaren hoe je moet omgaan met een dergelijke situatie. We moeten vechten voor lijfsbehoud in de Eredivisie en daar ga ik alles voor geven", reageert hij.

De Hagenaren zijn blij dat het ze is gelukt om Mokhtar vast te leggen. "Youness is een aanvallende aanwinst, die vanaf de linkerflank en ook op de nummer 10-positie kan spelen. We zijn verheugd dat hij ons, als kersverse kampioen van de Verenigde Staten, wil helpen met zijn ervaring en kwaliteiten. We zijn er met het Technisch Hart van overtuigd dat Youness een belangrijke rol kan spelen in de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie", aldus Martin Jol van het technisch hart.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 maart 2021

  2. maandag 1 maart 2021