Plannen Sneijder met FC Den Bosch nemen serieuze vormen aan

Plannen Sneijder met FC Den Bosch nemen serieuze vormen aan

25 januari 2021 – De plannen van Wesley Sneijder om aan de slag te gaan bij FC Den Bosch beginnen serieuze vormen te krijgen, zo schrijft het Algemeen Dagblad. De recordinternational is samen met horecaondernemer en vriend Ebert Dollevoet in gesprek met de Brabantse club over een overname. Het is de bedoeling dat Sneijder en Dollevoet de clubaandelen in handen krijgen en de voormalig middenvelder de verantwoordelijkheid krijgt over het het technisch beleid.Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Sneijder mogelijk een rol gaat spelen bij de nummer negentien van de Eerste Divisie. Bij FC Den Bosch staan de deuren wagenwijd over voor de voormalig wereldster. De door Kakhi Jordania aangespannen rechtszaak vormt nog wel een obstakel. De Georgiër eist bijna twee miljoen euro van FC Den Bosch. De club zelf meent juist enkele tonnen van Jordania te goed te hebben.

Volgens het AD ziet Sneijder de Brabantse club als een interessant nieuw project voor de komende jaren. In Den Bosch kan hij 'blanco' beginnen: komende zomer lopen liefst zeventien spelerscontracten af en na het ontslag van Erik van de Ven moet er nog een nieuwe trainer komen. Het Brabants Dagblad schreef eerder dat Sneijder het liefst Gert Kruys, de huidige trainer van DHSC, ziet komen. FC Den Bosch zou op het punt staan om Jack de Gier als (interim-)coach aan te stellen.

'Het plan is om FC Den Bosch vanaf de grond op te bouwen met een hoger spelersbudget, dat veelal geïnvesteerd moet worden in jonge spelers, gestuurd door een ambitieuze hoofdcoach. Sneijder wordt dan naast aandeelhouder ook de technische baas', schrijft de krant over de plannen van Sneijder. Komend weekend staan weer nieuwe besprekingen tussen Sneijder en Dollevoet en FC Den Bosch gepland.

Reactie Sneijder
"Mijn handen jeuken om hier aan de slag te gaan", laat Sneijder weten, die inhoudelijk niet te veel wil vertellen over zijn plannen bij de club. "Dat doen we pas als het rond is. Maar ik kan wel zeggen dat geen kwestie is van hier zomaar een zak geld neerzetten en het daarbij laten. We hebben echt concrete plannen met de club voor de lange termijn."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 27 februari 2021

  2. vrijdag 26 februari 2021