Onana over ophef: "Waarom moest ik de bal uittrappen?"

Onana over ophef: "Waarom moest ik de bal uittrappen?"

25 januari 2021 – Ajax-keeper Andre Onana heeft zondag niet getwijfeld om de bal over de zijlijn te trappen toen een speler van de tegenpartij op de grond lag. Bij Fortuna Sittard vonden ze het een gebrek aan sportiviteit bij de Kameroense doelman, omdat Lisandro Semedo met pijn op de grond lag na een Limburgse aanval. De goalie zelf is zich echter van geen kwaad bewust."Waarom moest ik de bal uittrappen? Ik zag iemand op de grond. Maar voor mij was het duidelijk dat hij na een aantal seconden weer op zou staan. Daarom speelde ik Nico aan, zodat we konden counteren", legt Onana tegenover het Algemeen Dagblad zijn spelvoortzetting uit. "Als je het spel moet stoppen omdat iemand op de grond ligt, moet je dat elke keer doen."

Bij Fortuna Sittard was ben boos, omdat ze een strafschop wilden hebben. Ajax besloot de bal in de ploeg te houden in plaats van uit te schieten, tot woede bij Zian Flemming. "Wij speelden door en dat was ook het argument van Ajax. Maar wij waren in een drukke aanval totdat de bal bij Onana kwam. Toen was de aanval klaar en lag er een speler geblesseerd. Dan is het normaal om die bal uit te schieten", reageerde hij na het duel.

Dat Ajax het zo moeilijk had tegen Fortuna Sittard, was mede te wijten aan de vele kansen die Amsterdamers misten. Onana raakt desondanks niet in paniek. "Jammer genoeg scoren we niet zoveel als eerst. Dan nog moet je wel winnen. Dat we dat doen, daar ben ik blij mee", aldus de doelverdediger. "Misschien missen we teveel. Soms staat bij de tegenstander een goede keeper. Het is niets om ons zorgen over te maken. Het belangrijkste is de zege. Die hebben we."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 27 februari 2021

  2. vrijdag 26 februari 2021