Hertha BSC haalt oude bekende Dárdai (44) weer van stal

Hertha BSC haalt oude bekende Dárdai (44) weer van stal

25 januari 2021 – Hertha BSC heeft Pál Dárdai (44) maandag weer aangesteld als hoofdtrainer van de club. De oefenmeester die eerder al jarenlang aan het roer stond en de laatste jaren in de jeugdopleiding (O16-team) werkte, is naar voren geschoven als de nieuwe man voor de A-selectie. Daardoor krijgen Deyovaisio Zeefuik, Daishawn Redan en Javairo Dilrosun te maken met een oude bekende in Berlijn.Dat heeft Hertha BSC bekend gemaakt. Dárdai tekent een contract tot en met de zomer van 2022. "Het was zeker niet mijn plan om over te stappen van het O16-team naar het eerste, maar ik hoef niemand uit te leggen wat Hertha BSC voor mij betekent. Er was dus geen twijfel dat ik de club in deze situatie zou helpen", licht de oefenmeester zijn stap toe. Voor zijn periode in de Bundesliga was hij werkzaam als bondscoach van Hongarije. 

Dardai vertrok in de zomer van 2019 en was toen al 4,5 jaar werkzaam bij Hertha. Toen werd er in samenspraak besloten om het contract niet te verlengen, maar zijn opvolgers hadden beduidend minder succes. Clubman Ante Covic hield het amper vier maanden vol, Jürgen Klinsman was nog sneller vertrokken en ook Alexander Nouri en Bruno Labbadia – die de club vorig seizoen nog wel knap wel in de Bundesliga hield – waren geen blijvertjes.

Afgelopen zomer werd er veel geïnvesteerd in de spelersgroep, maar de sportieve resultaten bleven uit. Na de 1-4 nederlaag van afgelopen weekend tegen Werder Bremen werd Labbadia's lot, net als die van technisch directeur Michael Preetz, beslecht. Hij was allesbehalve geliefd bij de aanhang en door de povere resultaten nam de druk op hem en ook op trainer Labbadia toe.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 27 februari 2021

  2. vrijdag 26 februari 2021