Großkreutz volgende vroege stopper in rijtje Duits internationals

25 januari 2021, 14:43   Bijgewerkt: 25 januari 2021, 14:48

Kevin Großkreutz (32) is officieel profvoetballer af. De rechtsachter werd in 2014 nog wereldkampioen met de nationale ploeg van Duitsland, maar sindsdien raakte de loopbaan van de verdediger flink in het slop. In oktober werd zijn contract ontbonden op het derde niveau bij KFC Uerdingen 05 en vandaag (maandag) kondigde hij officieel zijn afscheid aan.

In navolging van André Schürrle en verdediger Benedikt Höwedes hangt ook Großkreutz al op vroege leeftijd zijn schoenen aan de wilgen. Großkreutz zat in zijn tijd als international van Duitsland bij de selectie van Borussia Dortmund, met wie hij twee titels, één DFB-Pokal en één Duitse Super Cup won. Vervolgens stond hij onder contract bij achtereenvolgend VfB Stuttgart, SV Darmstadt 98 en dus KFC Uerdingen 05.

Anders dan Schürrle en Höwedes maakte Großkreutz overigens geen minuten op het gouden WK van die Mannschaft. In totaal speelde hij sinds zijn debuut in 2010 sowieso maar zes officiële interlands, maar maakte dus wel deel uit van de WK-selectie. Eerder kreeg de oud-voetballer al een afscheidswedstrijd als international van Duitsland (foto).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen