Chelsea ontslaat Lampard vanwege povere prestaties

Chelsea ontslaat Lampard vanwege povere prestaties

25 januari 2021 – Het doek is gevallen voor Frank Lampard. Chelsea heeft maandagmiddag definitief afscheid genomen van de 42-jarige hoofdtrainer, die met zijn ploeg op de negende positie stond. Zwaar ondermaats gezien de torenhoge verwachtingen die waren geschept door de zomerse dadendrang op de transfermarkt. Thomas Tuchel wordt naar verluidt Lampards opvolger.Zondag won Lampard met zijn team nog met 3-1 van Luton Town in de FA Cup, maar dat was niet genoeg om de clubleiding te overtuigen. Maandagochtend lekte het nieuws al uit dat de huidige nummer negen ging breken met de coach, die in totaal in anderhalf jaar 84 wedstrijden op de bank zat. Chelsea bevestigt het nieuws op de eigen website en meldt dat 'het geen makkelijke beslissing was'. 'We zijn Frank dankbaar voor alles, maar de resultaten en optredens van de ploeg zijn niet wat we verwacht hadden. Dit is nodig om de resultaten te verbeteren.'

De huidige negende positie is zwaar teleurstellend voor Chelsea. Vorige week ging de ploeg vrij kansloos met 2-0 ten onder bij Leicester City en die nederlaag deed veel pijn bij de leiding. Chelsea won slechts één van de laatste vijf Premier League-duels. Met name het feit dat er verloren werd van concurrenten Leicester, Manchester City (1-3), Arsenal (3-1) en Everton (1-0) in enkele weken tijd, hakte er zwaar in bij Chelsea.

Zeker ook omdat de verwachtingen torenhoog waren op Stamford Bridge in aanloop naar het seizoen. De selectie werd flink versterkt met Kai Havertz (80 miljoen), Timo Werner (53 miljoen), Ben Chilwell (50 miljoen), Hakim Ziyech (40 miljoen) en Edouard Mendy (24 miljoen). Daarnaast kreeg ook de transfervrij Thiago Silva een vet contract voorgeschoteld. Chelsea wilde weer gaan strijden om de titel, maar vindt zich eind januari dus terug in de middenmoot. Teleurstellend is natuurlijk ook dat de gehaalde paradepaardjes Havertz en Werner onder Lampard nog niet tot wasdom zijn gekomen.

Het vertrek bij Chelsea zal een flinke domper zijn voor Lampard, die te boek staat als een Chelsea-legende. De oud-middenvelder was sinds de zomer van 2019 trainer van de Londenaren en had nog een contract tot 2022. Een prijs won hij niet in zijn anderhalf jaar met Chelsea, al was hij er wel dicht bij. Vorig seizoen werd de FA Cup-finale verloren van Arsenal.

De verwachting is dat Thomas Tuchel op korte termijn een contract gaat signeren op Stamford Bridge. De keuze is mede door de aanwezigheid van Werner en Havertz gevallen op de Duitser, die onlangs werd ontslagen bij Paris Saint-Germain. Vorig seizoen haalde de coach met die club nog de Champions League-finale.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 maart 2021

  2. maandag 1 maart 2021