'FC Den Bosch gaat De Gier aanstellen, Sneijder wil Kruys'

'FC Den Bosch gaat De Gier aanstellen, Sneijder wil Kruys'

25 januari 2021 – Jack de Gier lijkt de nieuwe hoofdtrainer van FC Den Bosch te worden. De ervaren coach is in gesprek met de laagvlieger in de Eerste Divisie. Het is in elk geval de bedoeling dat hij als interim-coach dit seizoen afmaakt: onduidelijk is of het ook om een langer verblijf gaat. Eerder kwam naar buiten dat het de bedoeling was dat er vanaf volgend seizoen een nieuwe coach staat.Volgens het Brabants Dagblad krijgt de ervaren De Gier de voorkeur van de clubleiding, die eerder al aangaf voor het laatste deel van dit seizoen een ervaren oefenmeester te willen. Technisch manager Jan Gösgens wilde desgevraagd niet reageren op de naam van De Gier. "Alles wat ik kan zeggen is dat hij in ons rijtje van interessante trainers staat. Maar dat geldt ook voor Gert Kruys. En voor Alfons Groenendijk", zei Gösgens in het BD. Eerder was De Gier werkzaam bij onder anderen Almere City FC, NEC en Go Ahead Eagles. 

Sneijder wil Kruys
Verder schrijft het Brabants Dagblad ook dat Wesley Sneijder – die mogelijk in de toekomst betrokken wordt bij FC Den Bosch – het liefst Gert Kruys, de huidige trainer van DHSC, ziet komen. Omdat de gesprekken over de rol van Sneijder binnen de club nog in volle gang zijn, wil FC Den Bosch dat nog niet laten meewegen in de beslissing. Met het oog op volgend seizoen kan dat echter wél interessant zijn.

Lees ook: FC Den Bosch op zoek naar 'oudere trainer' voor rest van seizoen

Tweede assistent Paul Verhaegh, jeugdcoach William van Overbeek en keeperstrainer John Vos staan tot die tijd voor de groep, omdat Paul Beekmans – eerste assistent – nog ziek thuis zit. Van Overbeek is eindverantwoordelijke op papier, maar deelt die in de praktijk met Verhaegh, die eerder dit seizoen op vrijwillige basis aansloot bij de club. Omdat zij niet over de benodigde papieren beschikken, mogen zij het seizoen sowieso niet afmaken van de KNVB. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 maart 2021

  2. maandag 1 maart 2021