'Lampard moet 24 uur na zege het veld ruimen bij Chelsea'

'Lampard moet 24 uur na zege het veld ruimen bij Chelsea'

25 januari 2021 – Groot nieuws uit Engeland, waar de laatste uurtjes van Frank Lampard als trainer van Chelsea mogelijk geslagen hebben. De voormalig middenvelder wordt door de clubleiding verantwoordelijk gehouden voor de slechte vorm in de Premier League. In de FA Cup werd er zondag gewonnen van Luton Town, maar die overwinning was geen reddingsboei voor de 42-jarige trainer.Door een hattrick van Tammy Abraham won Chelsea zondag met 3-1 van Luton Town in de FA Cup. Dat nam de ontevredenheid achter de schermen over het functioneren van de trainer echter niet weg. Al lange tijd heerst er onvrede over de prestaties van het team van Lampard en de club heeft besloten om te breken met de coach. The Telegraph meldt dat Lampard maandag op het matje moest komen en dat hem toen gevraagd is om zelf zijn ontslag in te dienen. Dat wilde de leiding omdat hij door de eer aan zichzelf te houden, feitelijk niet ontslagen wordt. Zijn status als clublegende wordt daarmee beschermd, denkt de leiding.

Ook transfergoeroe Fabrizio Romano heeft maandag gemeld dat Lampard gaat vertrekken. De club is volgens hem 'furieus' en 'teleurgesteld' door de resultaten in de laatste weken. Chelsea zou eigenlijk maandagochtend trainen, maar de selectie heeft te horen gekregen dat het maandagmiddag pas op de club moet komen. Maandagochtend stond het gesprek met Lampard namelijk gepland.

Slechte prestaties
De huidige negende positie is zwaar teleurstellend voor Chelsea. Vorige week ging de ploeg vrij kansloos met 2-0 ten onder bij Leicester City en die nederlaag deed veel pijn bij de leiding. Chelsea won slechts één van de laatste vijf Premier League-duels. Met name het feit dat er verloren werd van concurrenten Leicester, Manchester City (1-3), Arsenal (3-1) en Everton (1-0) in enkele weken tijd, hakte er zwaar in bij Chelsea.

Zeker ook omdat de verwachtingen torenhoog waren op Stamford Bridge in aanloop naar het seizoen. De selectie werd flink versterkt met Kai Havertz (80 miljoen), Timo Werner (53 miljoen), Ben Chilwell (50 miljoen), Hakim Ziyech (40 miljoen) en Edouard Mendy (24 miljoen). Daarnaast kreeg ook de transfervrij Thiago Silva een vet contract voorgeschoteld. Chelsea wilde weer gaan strijden om de titel, maar vindt zich eind januari dus terug in de middenmoot. Teleurstellend is natuurlijk ook dat de gehaalde paradepaardjes Havertz en Werner onder Lampard nog niet tot wasdom zijn gekomen.

Het vertrek bij Chelsea zal een flinke domper zijn voor Lampard, die te boek staat als een Chelsea-legende. De oud-middenvelder was sinds de zomer van 2019 trainer van de Londenaren en had nog een contract tot 2022. Een prijs won hij niet in zijn anderhalf jaar met Chelsea, al was hij er wel dicht bij. Vorig seizoen werd de FA Cup-finale verloren van Arsenal.

Lees ook: 'Tuchel volgt Lampard op, mede vanwege Havertz en Werner'

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 maart 2021

  2. maandag 1 maart 2021