Fernandes: "Als ik in Donny's positie zou zitten, was ik niet blij"

Fernandes: "Als ik in Donny's positie zou zitten, was ik niet blij"

25 januari 2021 – Eindelijk mocht Donny van de Beek zondag weer eens in de basis starten bij Manchester United, dat in de FA Cup met 3-2 van Liverpool won. De Nederlander werd na 66 minuten gewisseld voor Bruno Fernandes die met een doelpunt vervolgens weer beslissend was. De Portugese sterspeler leeft mee met de Nederlander."Donny heeft heel goed gespeeld", zei Fernandes bij MUTV. Vanaf de reservebank had Fernandes extra goed op de Nederlander gelet. "Omdat hij op mijn positie speelt, bekeek ik hem goed en hij bewoog heel goed en speelde sterk. Dat is belangrijk voor ons. Als ik in de positie van Donny zou zitten, was ik niet blij. Maar wat hij nu deed was belangrijk, namelijk goed spelen en het team helpen. We hebben een erg sterke selectie en we hebben veel keuze. De selectie is breed. Als er iemand wegvalt, staat er alweer een ander klaar."

Fernandes is al maanden de belangrijkste speler van Manchester United en heeft sinds zijn debuut in februari vorig jaar al 28 doelpunten gemaakt. Het is duidelijk dat de Portugese spelmaker uit is op zilverwerk. "Alle competities zijn belangrijk voor ons. We moeten in elke competitie volle bak gaan. We willen alle toernooien winnen. Natuurlijk is de Premier League winnen het meest speciaal, maar we willen elke mogelijke prijs winnen."

Manchester United gaat aan kop in de Premier League en heeft twee punten meer dan Manchester City. Ook in de FA Cup is het dus door, terwijl de grootmacht ook nog actief is in de Europa League. Daarin is Real Sociedad de komende tegenstander.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 maart 2021

  2. maandag 1 maart 2021