Jordania wil twee miljoen van Den Bosch, KKD-club eist tonnen

Jordania wil twee miljoen van Den Bosch, KKD-club eist tonnen

25 januari 2021 – FC Den Bosch moet de juridische afwikkeling met Kakhi Jordania nog altijd definitief afronden. De club en de man die een deel van de aandelen wilde overnemen staan in de rechtbank binnenkort tegen elkaar. Inzet: bijna twee miljoen euro wil hij van FC Den Bosch. De Eerste Divisie-club wil zelf juist nog geld zien van de Georgiër.Dat schrijft het Brabants Dagblad. De rechtszaak staat gepland op 9 maart 2021. Als Jordania daadwerkelijk zijn gelijk krijgt met zijn claim, dan kan de club zomaar failliet gaan. 'Maar binnen de top van FC Den Bosch lijkt daar weinig vrees voor te bestaan. De club meent dat het juridisch sterk staat en dat het zelf enkele tonnen van Jordania kan vorderen', schrijft het BD.

Jordania was een overnamekandidaat bij FC Den Bosch, investeerde zelfs al flink wat geld, maar zag zijn overnamepoging vervolgens geblokkeerd worden door de KNVB. 'Jordania gaf te kennen dat hij wel de transferopbrengsten van die spelers wilde. FC Den Bosch ging akkoord, onder meer op voorwaarde dat de Georgiër dan ook de salarissen zou blijven betalen', aldus de ochtendkrant. Dat gebeurde vervolgens niet, waarna de KKD-club afscheid nam van de grootverdieners.

Lees ookDen Bosch hoopt op Sneijder: "Liefst met Van Nistelrooy"

Toen de KNVB ingreep en een streep zette door de overname, kwam Jordania al een dag later met een claim om zijn geld terug te vorderen. Ook deed hij dat al via de rechtbank, die hem nul op rekest gaf. Via een bodemprocedure staan beide partijen alsnog tegenover elkaar in de rechtbank. 'Jordania meent recht te hebben op bijna twee miljoen euro die de club zonder zijn toestemming zou hebben uitgegeven. Onzin, zegt FC Den Bosch, dat stelt dat de Georgiër en zijn adviseurs Nikita Matveev en Anton Evmenov, die destijds nauw bij de club betrokken waren, met alle uitgaven akkoord waren', schrijft de ochtendkrant. FC Den Bosch wil op haart beurt de tonnen salaris die Jordania nog had beloofd aan de topspelers te betalen, maar dat na een tijdje niet meer deed.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 maart 2021

  2. maandag 1 maart 2021