Spaanse media lovend over Frenkie: 'Koeman had gelijk'

Spaanse media lovend over Frenkie: 'Koeman had gelijk'

25 januari 2021 – Frenkie de Jong maakt indruk bij FC Barcelona momenteel. Naast Lionel Messi en Pedri is de Nederlander de absolute uitblinker in het elftal van Ronald Koeman, namens wie hij een doelpunt en heel fraaie assist op zijn naam schreef zondagmiddag tegen Elche (0-2 winst). De Spaanse media zijn onder de indruk van de oud-Ajacied, die de kar trekt bij afwezigheid van aanvoerder Messi.'Ronald Koeman had toch gelijk', schrijft Marca over de 'onvermoeibare' De Jong, die 11,2 kilometer aflegde tijdens de wedstrijd. 'Het duurde even, maar nu is Frenkie toch echt 'aan' na de komst van Koeman, die geduld predikte voor zijn landgenoot. Hij is echt beslissend en blijkt de 75 miljoen euro dan toch waard te zijn.' De Madrileense krant komt met de bijnaam El Crack voor De Jong. 

El Mundo Deportivo ziet dat De Jong opnieuw doorslaggevend was bij FC Barcelona. 'Op een moeilijke middag maakt hij het verschil in het zestienmetergebied', schreef de ochtendkrant. Dagblad SPORT gaf De Jong en zeven voor zijn optreden, dat in de 'Donny van de Beek-rol' gebeurt de laatste weken. 'Iets minder aanwezig in het positiespel, maar beslissender voorin. Hij is de meest scorende middenvelder van FC Barcelona, we zien een andere De Jong. Een nog gevaarlijkere.'

Lees ook: Koeman complimenteert De Jong: "Hij ontwikkelt zich heel snel"

El Periodico begint steeds beter te begrijpen 'waarom FC Barcelona hem bij Ajax heeft opgepikt', terwijl ook dagblad AS de Nederlander heeft beloond met een zeven voor zijn optreden. 'Dit is een fantastische maand voor hem', schreef het bij het cijfer voor De Jong, diet meteen na het duel ook werd benoemd tot Man-of-the-Match in het La Liga-duel.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 27 februari 2021

  2. vrijdag 26 februari 2021