'Ajax staat niet onwelwillend tegenover een vertrek van Promes'

'Ajax staat niet onwelwillend tegenover een vertrek van Promes'

25 januari 2021 – Ajax houdt serieus rekening met een vertrek van Quincy Promes naar Spartak Moskou in deze winterstop. Hoewel de Russische topclub formeel nog geen bod deed en het officiële contact tussen alle partijen nog zeer beperkt is, zou die club bereid zijn om twaalf miljoen euro te betalen voor de multi-inzetbare buitenspeler. Alle betrokken partijen in Amsterdam zouden openstaan voor een overgang in januari. Dat schreven eerder dit weekend de Russische media over de transfer van Promes, die tussen 2014 en 2018 een goede indruk maakte in de hoofdstad van Rusland en zich mede kroonde tot topscorer van de nationale competitie. Volgens Voetbal International staat Ajax niet onwelwillend tegenover een vertrek van Promes, voor wie zo'n twaalf miljoen euro betaald moet worden.

'Momenteel wacht de club dan ook een concreet bod van Spartak Moskou af. Promes kende vorig seizoen een goed eerste jaar in Amsterdam, maar kwakkelt dit seizoen met zijn vorm. Daarnaast raakte de Amsterdammer onlangs in opspraak wegens vermeende betrokkenheid bij een steekincident', schrijft het weekblad. Voor Promes geldt dat hij ondanks die zaak wel gewoon een transfer naar het buitenland mag maken.

Lees ook: Russen melden akkoord tussen Ajax en Spartak over Promes

Volgens De Telegraaf is er bij Ajax verbaasd gereageerd op het vermeende akkoord waarover de Russische media schreven. 'Sterker nog, op dit moment is er volgens betrokkenen geen contact', aldus de ochtendkrant. Wel lijkt het vrijwel zeker dat er interesse is vanuit Moskou en dat wanneer zij een goed bod doen, alle partijen interesse hebben. Ook Promes zou namelijk open staan voor een overgang, waardoor er volgens het dagblad 'beweging' is rondom de international van Oranje. 

In Rusland won Promes met de grootmacht uit Moskou de landstitel en de Supercup. Daarnaast werd hij topscorer van de Premjer-Liga en ontving hij de prijs voor Voetballer van het Jaar. In de zomer van 2018 vertrok de ex-speler van FC Twente en Go Ahead Eagles naar Sevilla, maar een succes werd zijn avontuur in Spanje niet. Na een jaar verhuisde hij naar Ajax.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 maart 2021

  2. maandag 1 maart 2021