Kritiek op Van de Beek: 'Solskjaer verloste hem uit zijn lijden'

Kritiek op Van de Beek: 'Solskjaer verloste hem uit zijn lijden'

24 januari 2021 – De Engelse media zijn zeer kritisch op het spel van Donny van de Beek tegen Liverpool. De Nederlandse middenvelder kreeg in het bekerduel eindelijk weer een kans van trainer Ole Gunnar Solskjaer, maar maakte weinig indruk. In het ruime uur dat hij speelde had hij slechts 23 balaanrakingen, het minste van alle basisspelers inclusief de keepers.The Sun zag een totaal gebrek aan zelfvertrouwen bij Van de Beek, die in de Premier League al weken niet meer van de bank komt. Van alle spelers van Manchester United krijgt hij het laagste cijfer: een 4. 'Solskjaer verloste hem na 65 minuten uit zijn lijden door Bruno Fernandes in te brengen', zo valt er te lezen.

The Independent is iets milder in zijn oordeel en beoordeelt het optreden van de voormalig Ajax-middenvelder met een 5. De krant zag Van de Beek in de eerste helft onzichtbaar was. 'Dat verbeterde niet na de pauze, waarna hij na een uur werd gewisseld', zo wordt er geschreven.

Ook van Manchester Evening News krijgt Van de Beek een 5. De lokale krant zag de Nederlandse middenvelder niet onaardig beginnen. 'Maar hij kwam steeds minder in het spel voor en werd zoals viel te verwachten gewisseld.' The Express vindt dat het spel van Van de Beek een voldoende verdient: een 6. 'Hij hield zo nu en dan balbezit door met behendige passes zijn opkomende teamgenoten te vinden, maar viel niet op als een van de betere spelers van zijn ploeg.'

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 1 maart 2021

  2. zondag 28 februari 2021