Atlético laat zich niet van de wijs brengen door wereldgoal

24 januari 2021, 22:56   Bijgewerkt: 24 januari 2021, 23:08

Atlético Madrid heeft zondagavond de koppositie in LaLiga verstevigd door met 3-1 te winnen van Valencia. Na een vroege achterstand bezorgden João Félix, Luis Suárez en Ángel Correa de Madrilenen de volle buit. Door de overwinning blijft het team van trainer Diego Simeone uit het zicht van zijn achtervolgers.

De wedstrijd was net tien minuten oud toen Uros Racic op sublieme wijze de score opende in het Wanda Metropolitano. De Serviër kreeg de bal op een meter of 25 van het doel aangespeeld, twijfelde geen moment en liet doelman Jan Oblak met een schot in de kruising kansloos. Atlético Madrid Atlético Madrid, bijna ongenaakbaar dit seizoen in de Spaanse competitie, kwam tien minuten later langzij. Uit een corner maakte Félix er 1-1 van.

De Portugese aanvaller stond ook aan de basis van het tweede doelpunt van Atlético Madrid. Op aangeven van Félix maakte de jarige Suárez er 2-1 van, alweer zijn twaalfde competitiedoelpunt van het seizoen. Op de topscorerslijst deelt hij nu de koppositie met Sevilla-spits Youssef En-Nesyri. Lionel Messi staat met één doelpunt minder derde.

Uit een counter besliste Atlético twintig minuten voor tijd de wedstrijd. Correa stond aan het einde van de aanval en schoof de bal in het bijna lege doel. Door de zege staat Atlético weer zeven punten los van Real Madrid en tien punten van FC Barcelona. De ploeg van Simeone heeft bovendien een wedstrijd minder gespeeld.