Jansen ziet plan uitkomen: "Op het middenveld waren we de baas"

Jansen ziet plan uitkomen: "Op het middenveld waren we de baas"

24 januari 2021 – Pascal Jansen is dolblij met de drie punten die AZ heeft overgehouden aan de uitwedstrijd tegen AZ. De 47-jarige trainer zag in De Kuip zijn plannetje uitkomen. "Daar waar we hadden verwacht de baas te worden, waren we de baas. Op het middenveld."Dat vertelde de trainer na afloop van de 2-3 zege tegen de NOS. Het was voor de Alkmaarders de tweede opeenvolgende uitzege tegen een topclub. Twee weken geleden won AZ met 1-3 bij PSV. "We horen er zeker bij", aldus Jansen, die vindt dat zijn ploeg 'back in business' is. "Het is mooi dat het vandaag gelukt is."

Met twee doelpunten was Myron Boadu de grote man aan de zijde van AZ. Het waren de eerste doelpunten van de spits in 2021. "Ik ben nooit weggeweest, maar het ging de afgelopen weken en maanden wel wat moeizamer. Natuurlijk doet dat me wat. Ik ben nog steeds een jonge jongen. Vorig jaar heb ik alleen maar goede momenten gekend. Nu ben ik uit vorm, dan is zo'n wedstrijd wel lekker."

Door de zege in De Kuip heeft AZ de vierde plaats in de Eredivisie overgenomen van Feyenoord. De achterstand op koploper Ajax bedraagt zeven punten.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 1 maart 2021

  2. zondag 28 februari 2021