Koeman complimenteert De Jong: "Hij ontwikkelt zich heel snel"

Koeman complimenteert De Jong: "Hij ontwikkelt zich heel snel"

24 januari 2021 – Frenkie de Jong speelde zondag een belangrijke rol in de overwinning van FC Barcelona tegen Elche (0-2). Met een doelpunt en een assist droeg hij bij aan de uitzege. Steeds vaker is De Jong betrokken bij doelpunten, tot groot genoegen van Ronald Koeman.Sinds enige tijd heeft De Jong een meer aanvallende rol bij Barça. Tegen Elche maakte de 23-jarige middenvelder alweer zijn derde doelpunt sinds de jaarwisseling. "Elk team heeft spelers nodig die in de zestien van de tegenstander komen. We hebben weliswaar drie aanvallers, maar dat is niet genoeg. We hebben ook middenvelders nodig die in het strafschopgebied komen", zegt Koeman tegen het televisiekanaal van Barça.

De Jong is één van de middenvelders op wie Koeman doelt. "Hij doet het heel goed", deelt hij zijn landgenoot een compliment uit. "Hij geeft het team een kwaliteitsimpuls als hij ook in de zestien van de tegenstander komt, assists geeft en doelpunten maakt. Dat is wat wij nodig hebben en wat hij nodig heeft. Hij ontwikkelt zich heel snel."

Naast De Jong kwam ook Riqui Puig tot scoren tegen Elche. Als invaller kopte de kleine middenvelder vlak voor tijd de 0-2 binnen. "Als de coach je speelminuten geeft, moet je laten zien dat je een toekomst hebt bij de club. Hij was deze wedstrijd belangrijk."

Volg ons op Instagram!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 1 maart 2021

  2. zondag 28 februari 2021