FC Utrecht laat overbodige Lonwijk naar Denemarken vertrekken

FC Utrecht laat overbodige Lonwijk naar Denemarken vertrekken

24 januari 2021 – FC Utrecht neemt (tijdelijk) afscheid van Justin Lonwijk. De 21-jarige middenvelder maakt op huurbasis de overstap naar Viborg FF. In de huurovereenkomst is een optie tot koop opgenomen.Lonwijk maakte anderhalf jaar geleden de overstap van PSV naar FC Utrecht. De voormalig jeugdinternational begon het vorige seizoen als basisspeler en verdween na twee wedstrijden in de voorronde van de Europa League en de seizoensouverture in de Eredivisie uit de basis. Daarna speelde hij geen enkele keer meer in de hoofdmacht.

"Justin begon sterk aan de voorbereiding vorig seizoen, maar maakte na zijn blessure minder minuten dan hij had gehoopt", reageert technisch directeur Jordy Zuidam op het vertrek van Lonwijk. "Ook dit seizoen is er geen garantie op speelminuten in FC Utrecht 1 voor Justin. Voor hem is het opdoen van ervaring in een eerste elftal in deze fase van zijn loopbaan van grote waarde. Viborg FF kan Justin meer perspectief op speeltijd bieden."

Bij Viborg FF komt Lonwijk terecht bij de koploper van de Deense eerste divisie. Lars Kramer, voormalig verdediger van FC Groningen, staat ook onder contract bij de Deense club.

Volg ons ook op Instagram!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 27 februari 2021

  2. vrijdag 26 februari 2021