Advocaat na pijnlijke nederlaag: "AZ is kwalitatief gewoon beter"

Advocaat na pijnlijke nederlaag: "AZ is kwalitatief gewoon beter"

24 januari 2021 – Dick Advocaat kan zijn ploeg na de nederlaag tegen AZ (2-3) weinig verwijten. De 72-jarige oefenmeester zag dat de wedstrijd tegen de directe concurrent zijn ploeg simpelweg teveel kracht kostte om er uiteindelijk een resultaat uit te slepen. Toch gaat de ervaren coach niet bij de pakken neerzitten."We hebben nog zestien wedstrijden plus de beker om Europees voetbal te halen. Dat is waar wij het voor doen", aldus Advocaat in gesprek met ESPN. "We zijn moeilijk te verslaan en AZ staat maar twee punten voor op ons. Ik vond een aantal van onze spelers vandaag goed spelen, maar zo'n wedstrijd kost ons meer kracht dan de tegenstander."

Advocaat zag ook de onderlinge verschillen tussen Feyenoord en AZ. "AZ is kwalitatief gewoon beter. Dat moet ik gewoon eerlijk erkennen. Ik kan mijn elftal niets verwijten. Toch geven we de doelpunten gemakkelijk weg door onze eigen fouten. Het spel van AZ oogt wat mooier dan dat van ons. Die spelers zien alles wat sneller dan wij."

Feyenoord is na de derde nederlaag van het seizoen terug te vinden op de vijfde plek in de Eredivisie. Het gat met koploper Ajax is negen punten, al weigert Advocaat zich neer te leggen bij plek vijf. "Je weet nooit waar het gaat eindigen, dat heb je vorig jaar bij ons ook gezien. Op het einde gaan we zien waar we staan."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 maart 2021

  2. maandag 1 maart 2021