Berghuis verward na topper: "Er is zoveel gebeurd"

Berghuis verward na topper: "Er is zoveel gebeurd"

24 januari 2021 – Feyenoord ging zondag in een enerverend duel met 2-3 onderuit tegen AZ. Dat de afsluiter van speelronde 18 een intense wedstrijd was, bleek wel uit het interview met Steven Berghuis vlak na afloop van de ontmoeting in De Kuip. Het wedstrijdverloop had hij niet meer helder voor de geest toen hij voor de camera ESPN te woord stond."Je moet elke keer hard werken om terug in de wedstrijd te komen. Dat doen we twee keer. Net na rust… zo, er is zoveel gebeurd", onderbrak hij zijn analyse. "We kwamen twee keer op gelijke hoogte toch? In de rust stond het 0-0? 0-1? Oh ja, Nicolai…", herinnerde hij zich dat de ruststand 1-1 was. "Zo, goeiemorgen."

Feyenoord kwam zondag twee keer langszij tegen AZ, maar had geen antwoord op de 2-3 van Myron Boadu. "De energie zat nog wel in de ploeg, maar in de laatste fase wil je wil je ze op hun helft houden en kans op kans creëeren. Dan moet je goed staan, maar dat stonden we niet. In de slotfase speelden we het niet goed uit. AZ speelde wat makkelijker. Wij werkten hard, zwoegden, maar helaas."

Door de nederlaag staat Feyenoord nu zeven punten achter op koploper Ajax. Haken de Rotterdammers af in de titelstrijd? "Er zijn nog wel veel wedstrijden en je weet nooit hoe het loopt. Vorig jaar hebben we ook een enorme inhaalrace gemaakt. Je moet je wedstrijden blijven winnen en wie weet wat er dan gebeurt, maar we doen nu wel een stapje terug."

Volg ons op Instagram!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 27 februari 2021

  2. vrijdag 26 februari 2021