Koopmeiners is kritisch: "Dan kunnen wij van iedereen winnen"

Koopmeiners is kritisch: "Dan kunnen wij van iedereen winnen"

24 januari 2021 – Teun Koopmeiners was op bezoek bij Feyenoord andermaal belangrijk voor AZ, dat in de Kuip met 2-3 won. De aanvoerder was na afloop toch behoorlijk kritisch op zijn eigen ploeg. Koopmeiners vindt namelijk dat AZ vaker een hoog niveau moet halen als het serieus mee wil doen voor het kampioenschap in de Eredivisie."Het heeft bij ons te maken met intensiteit", aldus Koopmeiners tegenover EPSN. "We kunnen goed voetballen en hebben geweldige spelers. Maar we kunnen alleen van iedereen winnen als we ons spel volle bak uitvoeren. Dat geldt zowel aanvallend als verdedigend. Als je dat zoals tegen Ajax niet doet, dan verlies je. Vandaag hebben we dat wel laten zien en dat komt er dan ook uit."

In Rotterdam kon het alle kanten op tussen Feyenoord en AZ. "Ik had het gevoel dat het echt op en neer ging met veel kansen over en weer. Als je kritisch naar ons kijkt dan mogen we niet twee keer een voorsprong zo uit handen geven. We waren slordig en dat gaf Feyenoord juist weer energie voor de counter. Maar al met al is dit gewoon een goede overwinning."

Koopmeiners kon in de absolute slotfase nog voor de 2-4 zorgen, maar hij schoot een strafschop huizenhoog over. Dit seizoen faalde hij al vier keer vanaf elf meter. Ook tegen Napoli, RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam ging het mis. "De drie punten zijn belangrijk, maar die penalty moet er gewoon in. Dan leg je die wedstrijd ook dood. Ik wilde 'm te hard inschieten en dat is niet goed."

Lees ook: AZ zet na zege voorlopige streep door titelaspiraties Feyenoord

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 2 maart 2021

  2. maandag 1 maart 2021