De Jong: "Ik had de bal laten gaan als Antoine hem had geraakt"

24 januari 2021, 18:51

Frenkie de Jong weet steeds vaker aanvallend zijn stempel te drukken bij FC Barcelona. Zijn aanvalsdrang onderstreepte hij zondag met een doelpunt en assist in de 0-2 uitzege tegen Elche. "We moeten zien hoe het op de lange termijn gaat, maar mijn rol is veranderd en daardoor kom ik vaker voor het doel van de tegenstander dan in het verleden", sprak hij na de wedstrijd.

Van trainer Ronald Koeman heeft De Jong een aanvallendere rol gekregen bij FC Barcelona. De Nederlandse oefenmeester wil dat de 23-jarige middenvelder zich vaker meldt voor het doel van de tegenstander en aan die opdracht voldoet De Jong. Door zijn doelpunt en assist tegen Elche is de voormalig Ajacied nu dit seizoen direct betrokken geweest bij zes doelpunten in de Spaanse competitie.

Tegen Elche was De Jong vlak voor rust trefzeker. In een poging Antoine Griezmann van scoren af te houden leek Diego González de bal in eigen doel te werken. Voordat de bal de doellijn helemaal passeerde, gaf De Jong het laatste zetje. "Ik zag dat de verdediger de bal raakte. Als Antoine hem had geraakt, dan had ik hem laten gaan. Nu sprintte ik om de bal te halen en gelukkig is het mijn doelpunt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen