Willem II
1 – 1
ADO Den Haag

Flemming: "Dan is het zielig om op deze manier te winnen"

Flemming: "Dan is het zielig om op deze manier te winnen"

24 januari 2021 – Zian Flemming baalde na de wedstrijd tegen Ajax van de manier waarop de bezoekers de 1-2 maakte. Terwijl heel Fortuna Sittard erop rekende dat de Amsterdammers de bal uit zouden spelen vanwege een blessure van Lisandro Semedo, werd er gewoon door gespeeld. Volgends de geboren Amsterdammer past die manier van handelen niet bij de koploper van de Eredivisie."Ik snap dat de scheidsrechter geen penalty gaf", zei Flemming na afloop tegen Veronica Inside over het moment van Semedo. "Wij speelden door en dat was ook het argument van Ajax. Maar wij waren in een drukke aanval totdat de bal bij Onana kwam. Toen was de aanval klaar en lag er een speler geblesseerd. Dan is het normaal om die bal uit te schieten."

Dat gebeurde niet en aan de overkant maakte Sébastien Haller de winnende treffer. "Dit past niet bij Ajax. Dat heb ik ook tegen Tadic gezegd. Als je met drie sterren op je borst loopt is het zielig om op deze manier te winnen. Hij was het daar niet mee eens, maar misschien moet ie even in de spiegel kijken. Het geeft ook wel aan hoe Ajax hier in de wedstrijd zat."

"Het resultaat is heel teleurstellend", vervolgt Flemming, die jarenlang in de jeugdopleiding van Ajax speelde. "Vooral als je het wedstrijdbeeld ziet. Een gelijkspel had er zeker ingezeten. Dat was wel verdiend geweest. Tegen Ajax moet je ook een beetje geluk hebben, maar dat we hadden we vandaag helaas niet genoeg."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 24 februari 2021

  2. dinsdag 23 februari 2021