Kanonskogel Boussaid goud waard tegen Sparta

Kanonskogel Boussaid goud waard tegen Sparta

24 januari 2021 – FC Utrecht heeft in een zeer matige wedstrijd in de slotfase gewonnen van Sparta. Het was een gezapige wedstrijd, waarin het tempo laag was en grote kansen op één hand te tellen waren. In de beginfase had FC Utrecht op voorsprong moeten komen, maar Bart Ramselaar en Joris van Overeem wisten de kansen niet af te ronden. In de tweede helft kwam Sparta iets meer in het spel voor, maar de 0-0 leek op het scorebord te blijven. In de slotfase schonk Othman Boussaid met een geweldige uithaal FC Utrecht echter de overwinning, waardoor de ploeg stijgt naar plek acht.Vandaag nam FC Utrecht het in de Galgenwaard op tegen directe concurrent Sparta. Voorafgaand aan de wedstrijd stonden beide ploegen in punten gelijk, en bij een overwinning zou een van beiden kunnen stijgen naar de achtste plek. Hiertoe stelde René Hake dezelfde namen op als vorige week, toen tegen Heracles pas de tweede overwinning onder zijn leiding werd behaald. Bij Sparta, dat sinds het seizoen 1996/1997 niet meer wist te winnen in de Galgenwaard, waren er drie wijzigingen in de opstelling ten opzichte van de laatste wedstrijd; onder andere spelmaker Abdou Harroui keerde weer terug in de basiself.

Zijn ploeg werd in de beginfase ver teruggedrongen door FC Utrecht. Na tientallen seconden leek Ramselaar de 1-0 al op zijn slof te hebben, maar oog in oog met Maduka Okoye wist hij niet af te ronden. Dit was het startsein van een sterke beginfase, waarin Utrecht goed combineerde en via Gyrano Kerk en Willem Janssen nog enkele mogelijkheden kreeg. Na zo'n tien minuten ging deze rood-witte storm liggen, en werden de ploegen meer gelijkwaardig. Utrecht voetbalde echter gemakkelijker, en creëerde ook de grootste kansen. Vooral met lange ballen vanuit de vanuit de verdediging waren de Domstedelingen gevaarlijk, en daaruit was Van Overeem ook dichtbij de openingstreffer.

In de eerste helft kwam deze openingstreffer er echter niet meer. Sparta plooide sterk terug, en de Rotterdamse verdediging inmiddels wakker was, kwamen er geen grote mogelijkheden meer voor de ploeg van René Hake. Sparta werd iets dominanter op het middenveld, maar ook de ploeg van Henk Fraser creëerde geen mogelijkheden. Ook de Utrechtse verdediging stond namelijk goed opgesteld. De wedstrijd leek op slot te zitten en er waren geen spelers die zich hieraan konden onttrekken.

In de tweede helft werd deze lijn doorgetrokken, hoewel nu Utrecht dominant was. De ploeg kwam soms ver, maar Sparta wist de bal altijd zonder al te veel moeite weg te werken. De bezoekers probeerden soms te counteren, maar kwamen in de beginfase nauwelijks voorbij de middellijn. Na een klein uur spelen kroop Sparta iets meer uit haar schulp, en kreeg Eric Oelschlägel na poginkjes van Michael Heylen en Sven Mijnans eindelijk iets te doen. Beide trainers zagen echter dat er nieuwe aanvallende impulsen nodig waren. Aan Utrecht-zijde werden daarom Boussaid en Mimoun Mahi gebracht, en bij Sparta kwam Danzell Gravenberch op het veld.

Ook zij leken niet datgene te brengen dat nodig was voor een overwinning. Het niveau van de wedstrijd bleef laag, en kansen werden niet gecreëerd. Ook Remco Balk, die afgelopen week van FC Groningen werd gehaald en nu zijn debuut mocht maken namens FC Utrecht, veranderde hier niets aan. De wedstrijd leek dan ook als een nachtkaars uit te gaan, totdat Boussaid zijn ploeg in de slotfase met een geweldige uithaal zijn op voorsprong bracht. Daarmee werd de Belg matchwinner, en stijgt FC Utrecht naar de achtste plek, terwijl Sparta haar reeks van uitoverwinningen beëindigd ziet worden en het deksel op de neus krijgt.

Opstellingen en beoordelingen*:
FC Utrecht:
Eric Oelschlägel 6; Django Warmerdam 6, Willem Janssen 6, Tommy St. Jago 6, Hidde ter Avest 6; Adam Maher 5 (81. Urby Emanuelson -), Joris van Overeem 5 (68. Othman Boussaid 6,5), Sander van de Streek 5; Bart Ramselaar 5 (81. Remco Balk -), Adrián Dalmau 4,5 (90. Justin Hoogma -), Gyrano Kerk 4,5 (68. Mimoun Mahi 5).

Sparta Rotterdam: Maduka Okoye 6,5; Aaron Meijers 6 (27. Jeffry Fortes 5,5),  Michael Heylen 6, Tom Beugelsdijk 5,5, Dirk Abels 5,5; Deroy Duarte 4,5, Adil Auassar 4,5, Abdou Harroui 5, Sven Mijnans 5 (72. Danzell Gravenberch -); Mario Engels 5, Lennart Thy 5 (88. Reda Kharchouch -).

Man of the match: Othman Boussaid
*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 1 maart 2021

  2. zondag 28 februari 2021