VVV-Venlo verrast FC Twente en verlengt ongeslagen reeks

VVV-Venlo verrast FC Twente en verlengt ongeslagen reeks

24 januari 2021 – VVV-Venlo heeft zondagmiddag goede zaken door FC Twente in de Grolsch Veste met 0-1 te verslaan. Lang was het Venlose veldspel bijzonder pover en de kansen waren dan ook voor Twente. In het tweede bedrijf verdween de overtuiging bij de thuisploeg en invaller Torino Hunte trof bij de eerste kans van de bezoekers direct doel. Daarna kwam de voorsprong ook niet meer in gevaar.Voor zowel FC Twente als VVV-Venlo was het een erg belangrijke wedstrijd. Waar Twente graag wil aanhaken bij de subtop, is het bij VVV een kwestie van wegkomen uit de onderste regionen. De Venlonaren sloegen de afgelopen weken de goede weg in. Het bleef in de laatste drie duels ongeslagen en vergaarde daarin zeven punten. De Limburgse club heeft met Giorgos Giakoumakis nog altijd de topscorer van de competitie in huis. De Griek vond al zestien keer het net dit seizoen en laat daarmee Twente-spits Danilo, met elf goals, ver achter zich.

De Braziliaanse spits kreeg wel na vijf minuten al een grote kans op de openingstreffer. Luka Ilic gaf de goed mee aan de Danilo, die vervolgens Thorsten Kirschbaum op zijn weg vond. Al vrij snel werd duidelijk dat het niet de opmaat was voor een enerverende eerste helft. Twente controleerde de wedstrijd en zag hoe VVV vanaf de eerste minuut weinig in te brengen had. Het initiatief lag dus bij de Tukkers, die er wat van probeerden te maken. Na wat speldenprikjes volgde de tweede grote kans tien minuten voor rust. Queensy Menig draaide zich goed vrij en schoot maar rakelings naast het Venlose doel. VVV liet nagenoeg niks zien in het eerste bedrijf, maar kwam ook niet heel vaak in de problemen.

De tweede helft begon even tam als de eerste, maar langzamerhand kroop ook VVV uit zijn schulp. Het bewoog steeds meer naar het Twentse doel toe, maar kwam nog altijd niet tot uitgespeelde kansen. De thuisploeg ging ondertussen door met het zoeken van de aanval, maar ook voorin zag het er niet altijd even gepolijst uit. Via Danilo kreeg het wel een enorme kans op de 1-0. Hij had de bal van dichtbij voor het inschieten, maar zijn inzet verdween tergend langzaam naast het doel. Even daarvoor hadden beide trainers een dubbele wissel toegepast. Onder andere Luciano Narsingh, overgekomen van Feyenoord, maakte zijn debuut voor Twente.

Die wissels leverde niet direct het gewenste resultaat op, maar Hans de Koning zal het meest tevreden zijn geweest met zijn actie. Invaller Hunte was in de 72e minuut namelijk verantwoordelijk voor de eerste échte kans voor VVV. De buitenspeler leek de bal van dichtbij binnen te schuiven, maar zag Joël Drommel redding brengen. Het was ook meteen een waarschuwing aan het adres van Twente, maar die leek niet aan te komen. Zes minuten later was Hunte namelijk wél trefzeker bij een mooie uitgespeelde aanval. Hij schoot de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied binnen: 0-1.

Een fikse tik dus voor Twente dat VVV ook niet het vuur aan de schenen legde in de tweede helft. Ook na de treffer bleef het spel gezapig en bovenal niet overtuigend. Zo zag het spel van VVV er lang niet goed uit, maar had het wel de voorsprong te pakken. Die kwam eigenlijk niet meer in gevaar waardoor de Venlose ploeg de ongeslagen reeks voortzet. Het neemt verder afstand van de onderste plekken in de Eredivisie, terwijl Twente de aansluiting met de subtop mist.

Opstellingen en beoordelingen*
FC Twente
: Joël Drommel 5.5; Gonzalo Pleguezuelo 5.5, Dario Dumic 5.5, Kik Pierie 5.5, Gijs Smal 5.5; Ramiz Zerrouki 5 (63. Godfried Roemeratoe 5.5), Luka Ilic 5.5, Jesse Bosch 5.5 (82. Isah Abass -); Thijs van Leeuwen 5.5 (63. Luciano Narsingh 5), Danilo 5, Queensy Menig 6

VVV-Venlo: Thorsten Kirschbaum 6; Tristan Dekker 5.5 (50. Tobias Pachonik 5), Roy Gelmi 5.5, Kristopher Da Graca 5.5, Leon Guwara 5.5; Danny Post 5.5, Zinédine Machach 6 (85. Cristos Donis -), Simon Janssen 5 (63. Evert Linthorst 5); Vito van Crooy 5, Giorgos Giakoumakis 5, Joshua John 5 (63. Torino Hunte 6.5)

Man of the match: Torino Hunte
*spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 1 maart 2021

  2. zondag 28 februari 2021