Ultee baalt van Ajax: "Ik dacht dat Onana die bal uit ging schieten"

Ultee baalt van Ajax: "Ik dacht dat Onana die bal uit ging schieten"

24 januari 2021 – Sjors Ultee is niet te spreken over de manier waarop Ajax zondagmiddag de winnende treffer maakte tegen Fortuna Sittard. Op dat moment lag Fortuna-aanvaller Lisandro Semedo namelijk met een blessure op de grond. De Amsterdammers besloten de bal echter niet uit te spelen en speelden gewoon door. Vervolgens maakte Sébastien Haller de 1-2."Het was fijn geweest als Ajax die bal gewoon even uit schoot", vertelde Ultee na de wedstrijd voor de camera van ESPN. "Ik dacht dat Andre Onana dat ging doen. Uiteindelijk valt die goal natuurlijk wat later, maar het is extra zuur dat je op dat moment met tien man staat." Semedo werd na de treffer met een blessure naar de kant gehaald.

Fortuna eindigde de wedstrijd met tien man na een rode kaart voor Sebastian Polter. Ultee zette tijdens de wedstrijd zijn vraagtekens bij de rode kaart. "Polter kijkt niet naar hem. Mensen hebben het er vaak over om voor dit soort momenten een oud-voetballer als VAR neer te zetten. Ik snap wel dat er een rode kaart wordt gegeven, maar dit is niet zo bedoeld."

Ook het drukke speelschema is voor de trainer van Fortuna zwaar. "Ajax heeft een dag meer rust gehad. Dat probleem hebben we woensdag weer met RKC Waalwijk. Volgens Erik ten Hag heeft hij het zwaarste schema, maar ik denk dat wij nu degene met minder rust zijn. Het is knap dat we toch zo fit zijn. Het is een zware periode voor iedereen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 1 maart 2021

  2. zondag 28 februari 2021