Ten Hag zeer kritisch op Antony en Mazraoui: "Gewoon slap"

Ten Hag zeer kritisch op Antony en Mazraoui: "Gewoon slap"

24 januari 2021 – Tijdens Fortuna Sittard - Ajax (1-2) heeft Erik ten Hag zich zitten opwinden over de rechtervleugel van Ajax. Rechtsback Noussair Mazraoui en buitenspeler Antony speelden niet hun beste wedstrijd en werden beide vroegtijdig gewisseld. Ten Hag was zeer kritisch op het duo."Bij de tegengoal was het bij onze rechterkant gewoon slap en ongeconcentreerd. Dan hebben we er in de rust op gewezen, en gebeurt het toch. Dat is niet goed genoeg", zei de coach bij ESPN. "Dat mag ons niet gebeuren. Ik vond Mazraoui en Antony niet goed spelen, de hele wedstrijd al niet, maar in die fase na rust was het gewoon slap. Die twee hebben al geweldig veel goede dingen laten zien. Als ze goed zijn, dan zijn ze nauwelijks te stoppen. Maar vandaag hadden ze een mindere dag. Dat kan ook een keer gebeuren, maar dan moet je ook wisselen."

Waar Ten Hag ook niet blij mee was, was het feit dat Ajax legio kansen niet verzilverde. "We hebben ontzettend veel kansen gecreëerd, echt ongekend. We moeten die wedstrijd natuurlijk al veel eerder in het slot gooien. Ik denk zeker Dusan drie, vier kansen. Sébastien drie kansen, Antony twee. En als het dan zo lang duurt voordat je die 1-2 hebt, dat is niet goed. Maar de kansen bij elkaar spelen is natuurlijk wel goed. Soms heb je die fases in een seizoen. Daar zitten we nu in. Ik zou me meer zorgen gaan maken als we de kansen niet meer creëren, maar dat doen we wel. Ondanks de omstandigheden voetbalden we goed."

Bang is Ten Hag dan ook niet dat het scorende gedeelte echt een probleem gaat worden. "Je mag meer frisheid van de aanvallers verwachten, en dat moeten we ook gewoon eisen. Ze hebben de kwaliteiten dus ze moeten gewoon de kansen benutten", vindt Ten Hag, die ook nog even in ging op de geruchten over een overgang naar Borussia Mönchengladbach. "Dat zijn geruchten, en daar gaan we bij Ajax nooit op in."

Volg FCUpdate.nl ook op Instagram!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 1 maart 2021

  2. zondag 28 februari 2021