Fenerbahçe verlost Mesut Özil en Arsenal van elkaar

Fenerbahçe verlost Mesut Özil en Arsenal van elkaar

24 januari 2021 – De wegen van Mesut Özil en Arsenal scheiden definitief. De 32-jarige spelmaker vervolgt zijn loopbaan bij Fenerbahçe, zo hebben de clubs zondag bekendgemaakt. De Turkse grootmacht betaalt geen transfersom voor de Duitse middenvelder, die bij Arsenal beschikte over een contract dat komende zomer zou aflopen.

Het was al een tijdje duidelijk dat Özil zijn loopbaan zou vervolgen bij Fenerbahçe. De Duitser flirtte de laatste weken openlijk met de club waar hij als kind al fan van was. Özil, die ook in verband werd gebracht met een transfer naar het Amerikaanse D.C. United, heeft bij Fenerbahçe een contract getekend tot de zomer van 2024.

Nu de clubs de transfer hebben bevestigd, zijn Özil en Arsenal eindelijk van elkaar verlost. In Londen kwam hij al maanden niet meer voor in de plannen van trainer Mikel Arteta. Door de Spaanse oefenmeester werd Özil in oktober zelfs niet ingeschreven voor de Premier League en Europa League. Bovendien drukte de spelmaker met een weeksalaris van naar verluidt 350.000 euro flink op de begroting van Arsenal.

Ondanks dat Özil in Londen op een zijspoor was beland, kan hij ook terugkijken op meerdere succesvolle jaren in het shirt van Arsenal. Sinds 2013 was hij in 254 wedstrijden goed voor 44 doelpunten en 77 assists voor The Gunners. Met de Engelse club won hij vier keer de FA Cup en vier keer de FA Community Shield.

Volg ons op Instagram!

gerelateerd