Basisplaats voor begeerde Jørgensen, Stengs fit genoeg

Basisplaats voor begeerde Jørgensen, Stengs fit genoeg

24 januari 2021 – Dick Advocaat heeft de opstelling van Feyenoord voor de thuiswedstrijd tegen AZ bekendgemaakt. De aan Galatasaray gelinkte Nicolai Jørgensen begint gewoon in de basis bij de Rotterdammers. Ridgeciano Haps start als linksbuiten, waardoor Luis Sinisterra op de bank plaatsneemt. Het elftal waarmee AZ in De Kuip start is eveneens bekend.Diverse media schreven deze week dat Jørgensen in de belangstelling staat van Galatasaray. De Turkse club zou de dertigjarige spits in eerste instantie willen huren en vervolgens in de zomer definitief overnemen. Jørgensen staat naar verluidt niet onwelwillend tegenover een overgang. Advocaat houdt hem echter liever bij zijn selectie. In de pikorde staat de Deen inmiddels weer boven de Argentijnse winteraanwinst Lucas Pratto.

Bij AZ start Calvin Stengs in de basis. Achter zijn naam stond een vraagteken in aanloop naar de topper in De Kuip. Stengs kreeg woensdag tijdens de verloren bekerwedstrijd tegen Ajax (0-1) een knietje op zijn bovenbeen en had daar de voorbije dagen last van. Verder keren Bruno Martins Indi, Yukinari Sugawara en Jesper Karlsson terug in de basis.

Opstelling Feyenoord: Marsman, Geertruida, Malacia, Senesi, Spajic, Fer, Diemers, Toornstra, Berghuis, Haps, Jorgensen

Opstelling AZ: Bizot, Sugawara, Wijndal, Martins Indi, Hatzidiakos, Midtsjo, Koopmeiners, Stengs, Gudmundsson, Karlsson, Boadu

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 8 maart 2021

  2. zondag 7 maart 2021