Lang, Dost en Vormer doen Van den Brom veel pijn

Lang, Dost en Vormer doen Van den Brom veel pijn

24 januari 2021 – De landstitel lijkt in België wederom naar Club Brugge te gaan. De koploper heeft achtervolger RC Genk zondag veel pijn gedaan in en directe confrontatie tussen de twee sterkste teams van de competitie. De thuisploeg won met 3-2 van het team van John van den Brom en sloeg daarmee een gat van twaalf punten.Al na zeven minuten was het raak voor Brugge. Ruud Vormer stuurde Noa Lang diep en die bediende de instormende Bas Dost op maat. De spits schoot hard raak en maakte alweer zijn vierde treffer in vier duels voor zijn nieuwe club. Opmerkelijk genoeg trok Genk het spel daarna naar zich toe. Op fenomenale wijze trof Junya Ito doel na 24 minuten mee. Hij werkte de bal met een prachtige hakje in de verre hoek. Tien minuten daarna werd het via Bastien Toma ook nog 1-2, waardoor een stunt in de maak leek.

Genk kon voetballend goed meekomen met de koploper, maar Brugge boog de wedstrijd in de tweede helft om. Ruud Vormer tekende halverwege de tweede helft voor de gelijkmaker door zuiver in de benedenhoek te scoren. Het werd daarna zelfs nog 3-2 voor Brugge, dat weer profijt had van het goede spel van Lang. De Ajax-huurling bediende Brandon Mechele met een hoge bal en hij stuurde het speeltuig keurig in de verre hoek: 3-2. Feest dus voor Brugge, waar ook Stefano Denswil een basisplek had.

Brugge heeft daarmee een grote stap gezet naar een nieuwe landstitel. De voorsprong bedraagt nu liefst twaalf punten. Het Genk van Van den Brom moet nu eerder omlaag kijken dan omhoog.

Volg FCUpdate.nl ook op Instagram!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 maart 2021

  2. vrijdag 5 maart 2021

  3. donderdag 4 maart 2021