De Graafschap zegeviert knap en ruim bij Volendam

De Graafschap zegeviert knap en ruim bij Volendam

24 januari 2021 – De lastige uitwedstrijd tegen FC Volendam heeft De Graafschap goed doorstaan. De nummer drie van de ranglijst zag concurrenten SC Cambuur en Almere City FC vrijdag al winnen en heeft dat voorbeeld gevolgd met een klinkende 1-4 overwinning.Toch was er ook slecht nieuws voor de ploeg uit Doetinchem, omdat basisklanten Rick Dekker en Ralf Seuntjens al in de eerste helft geblesseerd uitvielen. Uiteraard zal later moeten blijken hoe ernstig hun blessures zijn. Bij afwezigheid van Seuntjens was het verdediger Jasper van Heertum die na een halfuur de 0-1 in het doel van Volendam kopte. In een aantrekkelijke eerste helft kreeg ook de thuisploeg voldoende kansen, maar schoot het vaak niet met scherp. De Graafschap was effectiever en sloeg al na zestien seconden toe in de tweede helft. Jonathan Opoku, de vervanger van Seuntjens, schatte een lange bal van Julian Lelieveld goed in en tikte binnen. Keeper Joey Roggeveen bleef op zijn doellijn staan, waar hij de bal bij uitkomen gewoon had kunnen pakken.

Toen De Graafschap er kort daarna door de tweede van Van Heertum ook nog 0-3 van maakte, was het beslist. Martijn Kaars scoorde daarna nog wel de 1-3, maar een comeback zat er niet in. Overigens speelde Kaars in plaats van assistkoning Nick Doodeman, die niet kon spelen omdat zijn coronatest zoek was. Het slotakkoord was vervolgens voor de bezoekers. Een kwartier voor tijd liep Camiel Neghli een puike voorzet van Daryl van Mieghem tegen de touwen voor 1-4.

De Graafschap staat door de derde zege op rij nog altijd enigszins in de buurt van Almere City en Cambuur. Die teams hebben acht punten meer. Volendam won slechts één van de laatste vijf duels in de Eerste Divisie, uitgerekend bij Cambuur, en is behoorlijk afgehaakt. Het team van Wim Jonk verloor midweeks van PSV in de beker en staat nu zevende.

FCUpdate.nl volg je nu ook op Instagram!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 maart 2021

  2. vrijdag 5 maart 2021

  3. donderdag 4 maart 2021