FC Groningen
0 – 0
Feyenoord

Ultee maakt indruk: "Een mix van verschillende coaches"

Ultee maakt indruk: "Een mix van verschillende coaches"

24 januari 2021 – Sinds Sjors Ultee voor de groep staat bij Fortuna Sittard, loopt het als een trein bij de Limburgers. Onder hem is de club opgeklommen naar de dertiende positie. Assistent-trainer Rob Alflen is zeer positief over de trainer.De twee kwamen elkaar bij FC Utrecht voor het eerst tegen. De 33-jarige Ultee was toen jeugdtrainer bij Utrecht, terwijl Alflen trainer van Jong Utrecht was. "Ik weet nog dat ik bij de jeugd van Utrecht bij de wedstrijden van zijn team ging kijken en het was elke keer anders", zegt de assistent tegen ESPN. "Toen al legde hij zo veel variabelen in het spel. Dat vond ik wel interessant om te zien. Na zo'n wedstrijd ben ik een keer met Sjors gaan praten en toen werd ik nog enthousiaster." Daardoor besloot hij hem bij de staf ban Jong Utrecht te halen. "Hij verdiende het om de stap te maken naar het eerste elftal."

Een achtergrond in het profvoetbal had Ultee niet. De trainer haalde veel informatie uit boeken. "Sjors is daardoor eigenlijk een mix van veel verschillende coaches. Hij heeft van veel coaches wel trekjes, maar daarnaast vooral ook een hele scherpe eigen visie. Dat zie je in alles wat hij doet terug", zegt Alflen. "Je kan met hem eindeloos over tactiek praten. We kunnen uren schuiven met magneetbordjes. We zijn het echt niet altijd eens, maar dat hoeft ook niet."

Ook Ruud Boymans is positief over Ultee. Ook zij werkten samen bij Utrecht. "Voor iemand die zelf geen achtergrond heeft als profvoetballer is het zo ontzettend lastig om respect af te dwingen van een spelersgroep", zegt de oud-spits. "Maar Sjors had dat snel. Hij werd echt serieus genomen. Je merkte dat hij goede stof had voor de veldtraining. Het was duidelijk en er zat veel variatie in. Dat kon hij echt overbrengen. Sjors legde zijn ziel in de oefeningen. Dat zorgde gewoon dat het zalig was om die trainingen af te werken."

Zondag om 12.15 uur speelt Fortuna tegen Ajax.

Volg FCUpdate.nl ook op Instagram!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 24 februari 2021

  2. dinsdag 23 februari 2021