FC Groningen
0 – 0
Feyenoord

Kist: "Ik wil dat Boadu topscorer van Europa wordt"

Kist: "Ik wil dat Boadu topscorer van Europa wordt"

24 januari 2021 – AZ-legende Kees Kist staat te popelen om aan de slag te gaan met Myron Boadu, die bezig is aan een zeer moeizaam seizoen. De twintigjarige spits scoorde pas vier keer en leverde bovendien nul assists af. Kist zou graag met de jonge aanvaller aan de slag gaan.Kist sprak al eerder uit dat hij graag eens koffie zou willen drinken met Boadu, die zelf ook positie reageerde. "Ik drink alleen geen koffie, ik drink chocolademelk", sprak de international onlangs bij AZ Fanpage. De 68-jarige Kist won in 1979 de Gouden Schoen voor Europees topscorer. Zijn handen jeuken om aan het werk te gaan met Boadu. "Ik ben ook liefhebber van chocolademelk, dus dat komt goed uit", lacht hij bij de NOS. "Ik wil gewoon dat Boadu topscorer van Europa wordt. Ik heb alleen maar goede bedoelingen en het kost AZ geen reet."

De voormalig AZ-spits wilde eerder ook al eens om tafel met Jozy Altidore, maar dat werd tegengehouden door Gertjan Verbeek. "Toen liet ik ook weten: laat mij nou eens gezellig met hem zitten. Maar dat hield trainer Gertjan Verbeek tegen. Ik denk dat coaches bang zijn dat ik me ergens mee ga bemoeien. Maar ik weet hoe het voelt bij een spits. Details kunnen Boadu over het dode punt helpen."

Kist geeft alvast een tipje van de sluier. "We weten bijvoorbeeld dat AZ via Owen Wijndal heel gevaarlijk is op links, nou dan... Wacht.. Ik ga nu niet alles vertellen, straks leest hij dit al haha." In ieder geval hoopt Kist dat het gesprek er gaat komen. "Het moet te regelen zijn, al weet ik niet hoe de club erin staat. Maar ik ben klaar voor een goede boswandeling. Lekker bakkie chocomel, balletje mee, beetje ouweren over dat voetbal. En als Boadu dan denkt: die oude lul van een Kist heeft er toch kijk op, is mijn plan geslaagd."

Volg FCUpdate.nl ook op Instagram!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 24 februari 2021

  2. dinsdag 23 februari 2021