FC Groningen
0 – 0
Feyenoord

Heerenveen verliest laat: "Tekenend voor de situatie"

Heerenveen verliest laat: "Tekenend voor de situatie"

24 januari 2021 – Het lukt sc Heerenveen maar niet om wedstrijden te winnen in de Eredivisie. Ook tegen Heracles Almelo ging het zaterdag mis (1-0), waardoor de Friezen nu al elf wedstrijden op rij niet hebben gewonnen in de competitie. Captain Henk Veerman probeert positief te blijven ondanks de situatie.Heerenveen was zondag hard op weg naar een punt, maar zag Delano Burgzorg in de slotfase nog scoren. Daardoor ging het weer mis. "Het is tekenend voor de situatie waarin we nu zitten. Je ziet dat we duidelijk alles geven om hier een resultaat te halen en we stoppen er enorm veel energie in", zegt Veerman tegen Omrop Fryslan. "In principe kunnen we dan terugvallen op een degelijke verdediging. Het is echt niet alleen slecht. De verdediging pakt het op, we zijn degelijk achterin en geven niets weg. Als je dan nog zo verliest is dat heel erg vervelend."

Veerman vindt het dus niet zo slechts als het lijkt en voelt dat er op korte termijn weer gewonnen gaat worden. "We hebben ook een beetje pech, en dat moet er bij ons gewoon echt uit. Dat is nog harder werken, dan wat we nu al doen en op een gegeven moment moet dat wel goed gaan vallen", zegt de spits. "Kijk, hier hoef je echt niet te verliezen en dat laten we 89 minuten lang zien. Dan is het heel erg vervelend dat dat nog gebeurt, maar het is niet zo dat we nu weer teruggaan naar waar het allemaal begon."

Heerenveen staat er ondanks de slechte serie met een achtste positie nog altijd redelijk voor. Dat heeft uiteraard alles te maken met de goede seizoensstart. Komende woensdag wacht een thuiswedstrijd tegen Feyenoord, de ploeg die zaterdag ook bij de bekerloting uit de koker kwam voor de Friezen.

Volg FCUpdate.nl ook op Instagram!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 24 februari 2021

  2. dinsdag 23 februari 2021