Willem II
1 – 1
ADO Den Haag
FC Groningen
0 – 0
Feyenoord

Solskjaer kondigt speeltijd aan voor Van de Beek tegen Liverpool

Solskjaer kondigt speeltijd aan voor Van de Beek tegen Liverpool

24 januari 2021 – Het gebrek aan speeltijd van Donny van de Beek bij Manchester United blijft de gemoederen bezighouden bij de Engelse topclub. De Nederlander speelde dit seizoen pas 251 minuten in de Premier League en kwam op 17 december voor het laatst in actie namens de topclub. Trainer Ole Gunnar Solskjaer is desondanks tevreden over de middenvelder."Ik kan niet zeggen dat Donny gelukkig is, want natuurlijk wil hij meer spelen. Hij is gedreven en is aan het strijden en dat doet hij op een goede manier", zegt de Noorse trainer in Engelse media. "Donny doet mij aan mezelf terugdenken toen ik hier kwam. Je komt veel lastige dingen tegen. We doen het nu goed en de spelers die spelen, doen het goed. Het is ook niet zo dat we hem geen speeltijd willen geven, want als Donny speelt dan doet hij het goed."

Solskjaer gaf wel aan dat Van de Beek zondag minuten zal krijgen in de FA Cup-kraker tegen Liverpool. "Hij zal daar zeker in betrokken worden en kan hij weleens belangrijk worden in de wedstrijd. Donny weet wat hij kan. Het is een speler met zelfvertrouwen die weet dat hij goed genoeg is, maar gewoon moet wachten op zin kans."

United is al twaalf duels op rij ongeslagen in de Premier League, waardoor naast Van de Beek ook linksback Alex Telles niet meer kan rekenen op speeltijd in de competitie. "Het is niet makkelijk voor Alex en Donny", zegt Solskjaer. "Maar ze brengen nog steeds heel veel en hebben een groot aandeel in deze reeks."

Volg FCUpdate.nl ook op Instagram!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 24 februari 2021

  2. dinsdag 23 februari 2021