Willem II
1 – 1
ADO Den Haag

Nieuwe spits maakt indruk bij Heracles: "Wat we nodig hebben"

Nieuwe spits maakt indruk bij Heracles: "Wat we nodig hebben"

24 januari 2021 – Heracles Almelo zaterdagavond op eigen veld met 1-0 van sc Heerenveen en verstevigde daarmee de positie in de middenmoot. Delano Burgzorg maakte in de slotfase de enige goal van de wedstrijd. Het laatste halfuur speelde hij samen met de nieuwe spits Ahmed Kutucu, die direct een goede indruk heeft gemaakt.De aanvaller wordt gehuurd van Schalke 04 en geeft Heracles meer opties voorin. "Het is denk ik een gretige spits en precies wat we nodig hebben. Vandaag gaf hij een assist op mij en daarmee kon 'ie het team direct helpen. Hij was scherp en daardoor kwamen we tot scoren", zei Burgzorg na de wedstrijd tegen RTV Oost. Zeer tevreden was hij uiteraard met de winst. "Blij en opgelucht. Alles erop en eraan. Ik ben blij dat ik het team kon helpen", vertelde Burgzorg, die ondanks de weinige kansen voelde dat er nog een doelpunt ging vallen in Almelo. "Voor mijn gevoel was het echt een 1-0 wedstrijd en gelukkig waren wij de ploeg die hem maakte."

Dat de goal zo laat viel, was volgens de buitenspeler geen toeval. "Je moet blijven geloven in een resultaat. Zij maken een fout achterin en daardoor kwamen we tot scoren", sprak Burgzorg. Kutucu zelf was blij dat hij zijn debuut meteen kon maken. "Het team was dominant en speelde goed voetbal", zei hij bij Voetbal International. "Ik had natuurlijk moeten scoren in de laatste minuut, daar ga ik me nog wel over opwinden vannacht. Maar met de assist ben ik ook hartstikke blij, dat is net zo belangrijk als een doelpunt."

Nu wordt het tijd voor Kutucu om zijn ploeggenoten beter te leren kennen. "Ik heb nog maar één dag meegetraind en dan is het natuurlijk zwaar om direct te spelen. Het voetbal in Nederland is natuurlijk een beetje anders dan in de Bundesliga, hier wordt veel meer waarde aan het spel gehecht, terwijl het in de Bundesliga echt om winnen gaat. En het kunstgras is natuurlijk even wennen."

Volg FCUpdate.nl ook op Instagram!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 24 februari 2021

  2. dinsdag 23 februari 2021