Schmidt: "We moeten zorgen dat spelers niet overbelast raken"

Schmidt: "We moeten zorgen dat spelers niet overbelast raken"

23 januari 2021 – Na afloop van de zakelijke 2-0 zege op RKC Waalwijk was PSV-trainer Roger Schmidt vooral blij met de drie punten. Ook hij zag dat zijn ploeg het - net als in de midweekse bekerwedstrijd tegen FC Volendam - weer erg lastig had tegen een relatief zwakkere tegenstander, maar kon dat goed verklaren. "Het was geen makkelijke wedstrijd", begon Schmidt tegenover ESPN. "Maar het belangrijkste is dat we hebben gewonnen. Het is op dit moment niet makkelijk om altijd negentig minuten goed voetbal te spelen. Ik kan begrijpen dat we het moeilijk hadden. Uiteindelijk heeft iedereen alles gegeven, maakten we twee goede goals en winnen we de wedstrijd."

Dat had PSV mede te danken aan Yvon Mvogo, die een aantal belangrijke reddingen verrichtte. Eerder deze week deed reservegoalie Lars Unnerstall hetzelfde tegen FC Volendam. "Daarom hebben ze de handschoenen aan", lachte Schmidt. "Het is goed voor ons om twee opties te hebben. Yvon speelt een goed seizoen en Lars liet dinsdag zien in goede vorm te zijn. Ik ben blij dat we deze twee keepers hebben. In sommige wedstrijden kunnen ze heel belangrijk zijn, zoals afgelopen dinsdag of vandaag."

Niet voor het eerst dit seizoen kwam ook het wisselbeleid van Schmidt ter sprake. Dit keer begonnen onder meer Donyell Malen en Ibrahim Sangaré op de bank. "We begonnen op 10 januari, het is nu de 23e. In dertien dagen hebben we al vijf wedstrijden gespeeld. Je ziet wat er kan gebeuren bij Noni (Madueke, die na 23 minuten geblesseerd het veld moest verlaten, red.). We moeten zorgen dat spelers niet overbelast raken en dus de goede momenten kiezen om ze rust te geven."

Over de ernst van de blessure van Madueke, hoopt Schmidt morgen te horen. Dan ondergaat hij een MRI-scan, zo weet het Eindhovens Dagblad te melden.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 maart 2021

  2. vrijdag 5 maart 2021

  3. donderdag 4 maart 2021