Sporting grijpt Taça da Liga na verhitte finale tegen Braga

Sporting grijpt Taça da Liga na verhitte finale tegen Braga

23 januari 2021 – Sporting CP heeft zaterdagavond voor de derde keer in de clubhistorie beslag gelegd op de Taça da Liga. De grootmacht uit Lissabon was in het Estádio Dr. Magalhães Pessoa in Leiria met 1-0 te sterk voor SC Braga, dat er dus niet in slaagde om het tweede bekertoernooi van Portugal voor de tweede maal te winnen.Sporting had in de halve finale afgerekend met FC Porto, terwijl Braga verrassend genoeg beter bleek dan Benfica. In de finale maakten beide ploegen er echter geen spektakel van. De trainers gooiden na ruim een half uur spelen wel wat olie op het vuur. Carlos Carvalhal en Ruben Amorim werden door de scheidsrechter van dienst naar de tribune verwezen.

Vlak voor rust viel het enige doelpunt van de wedstrijd. Pedro Porro kroonde zich tot matchwinner, aangezien er na de thee niet meer gescoord werd in Leiria. Diep in blessuretijd moest Sporting nog wel tien man verder nadat Pedro Gonçalves zijn tweede gele kaart had gekregen. De overwinning van de manschappen van Amorim kwam echter niet meer in gevaar.

Sporting, dat de Taça da Liga ook in 2018 en 2019 wist te winnen, kan zich nu weer richten op de competitie. In de Primeira Liga presteerde de club namelijk ook uitstekend. Na veertien wedstrijden is Sporting de trotse koploper en staan rivalen Porto en Benfica op vier punten achterstand. De laatste landstitel van Os Leões dateert uit seizoen 2001/02.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 maart 2021

  2. vrijdag 5 maart 2021

  3. donderdag 4 maart 2021