Gewilde Te Wierik: "Er hebben zich behoorlijk wat clubs gemeld"

Gewilde Te Wierik: "Er hebben zich behoorlijk wat clubs gemeld"

23 januari 2021 – Mike te Wierik stond zaterdagavond eindelijk weer eens binnen de lijnen van een voetbalveld. De verdediger maakte onlangs na een mislukt avontuur bij het Engelse Derby County zijn rentree bij FC Groningen en maakte op bezoek bij Vitesse (1-0 nederlaag) zijn eerste minuten."Het was inderdaad even geleden", gaf Te Wierik na afloop toe voor de camera van ESPN. "Mijn laatste wedstrijd was op 31 oktober vorig jaar. Ik ben wel fit omdat ik veel heb gedaan en alles heb meegetraind. Maar wedstrijden spelen is toch anders. Dat merkte ik vandaag ook. Na tachtig minuten wilde ik een bal aannemen en toen was het afgelopen. Maar ik voel me weer voetballer."

De 28-jarige rechtspoot speelde tijdens de eerste seizoenshelft bij Derby, waar hij niet verder kwam dan zes optredens. Na het vertrek van manager Phillip Cocu kwam hij niet meer in de plannen voor. "Als in het buitenland de trainer ontslagen wordt die jou naar de club gehaald heeft, dan kan het ineens de andere kant op gaan. Een week later zat ik niet eens meer bij de selectie."

"Er hebben zich behoorlijk wat clubs gemeld. Dat doet me goed. Het was een moeilijke keuze. Het was eerst de bedoeling dat ik verhuurd zou worden, maar ik hoefde niet per se weg van de club. Het is teleurstellend dat het daar niet gelukt is. Door corona was het ook lastig. Normaal gesproken kunnen familie en vrienden langskomen. Ik ben gaan wikken en wegen en uiteindelijk kwam Groningen met een aanbieding. Dat sprak veel waardering uit en de club staat er uitstekend voor. Gelukkig ben ik weer terug."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 6 maart 2021

  2. vrijdag 5 maart 2021

  3. donderdag 4 maart 2021