VVV bevestigt huur Griekse Donis met optie tot koop

VVV bevestigt huur Griekse Donis met optie tot koop

23 januari 2021 – VVV-Venlo heeft de komst van middenvelder Christos Donis officieel bevestigd. Als een verrassing komt het nieuws niet: een dag eerder maakte het Italiaanse Ascoli, de club die Donis verhuurt aan VVV, al melding van de transfer. Daar meldt de Eredivisionist nu bij dat de club ook een optie tot koop heeft bedongen.

Op de clubwebsite reageerde Donis, landgenoot van topscorer en publiekslieveling Giorgos Giakoumakis, zelf op zijn transfer. "Toen VVV interesse toonde, was ik verheugd: een club uit de Eredivisie. Ik kende de club al een beetje. Vorig jaar speelden we in de voorbereiding nog met Panathinaikos (zijn vorige club, red.) in Venlo. En uiteraard heeft mijn landgenoot Giorgos Giakoumakis de club ook in Griekenland op de kaart gezet. Ik heb enorm veel zin om bij VVV-Venlo aan de slag te gaan en de club in deze spannende fase van de competitie bij te staan."

Technisch manager Stan Valckx lichtte toe dat VVV al langer op zoek was naar een versterking op het middenveld. "In Christos hebben we precies de speler gevonden die we zochten", vertelde hij. "Hij is een fysiek sterke centrale middenvelder met veel loopvermogen. Een échte box-to-box-player. Christos is tevens een jongen die een schat aan ervaring meebrengt op zijn 26e. Zijn opleiding bij Panathinaikos, zijn ervaring op het hoogste niveau in Griekenland en zijn buitenlandse avonturen, hebben hem wat dat betreft enorm veel opgeleverd."

Donis genoot zijn opleiding bij Panathinaikos, waar hij ook zijn eerste stappen in het betaald voetbal zette. Huurperiodes bij het Zwitserse FC Lugano en het Griekse PAS Giannina en Iraklis volgden, waarna hij afgelopen zomer transfervrij werd overgenomen door Serie B-club Ascoli. Donis is de derde winteraanwinst van VVV-Venlo. De club versterke zich eerder met Leon Guwara (FC Utrecht) en Kristopher Da Graca (IFK Göteborg).


gerelateerd