Manchester City ontsnapt aan bekerstunt van Cheltenham

Manchester City ontsnapt aan bekerstunt van Cheltenham

23 januari 2021 – Manchester City heeft zaterdagavond een nieuwe bekerstunt voorkomen. Op bezoek bij Cheltenham Town, een club uit de Engelse League Two, had het de laatste tien minuten nodig om een 1-0 achterstand om te buigen. Met een 1-3 overwinning melden The Citizens zich bij de laatste zestien van de FA Cup.Manchester City had de grootste moeite om het kansenoverwicht om te zetten in doelpunten. Onder meer Benjamin Mendy, Ferran Torres en Gabriel Jesus waren dichtbij, maar wisten het net niet te vinden. Na een klein uur spelen slaagde de nummer zeven van de League Two daar wel in. Een met het hoofd verlengde inworp bleef hangen in het vijfmetergebied van bekerdoelman Zackary Steffen, waarop Alfie May de bal binnenwerkte.

De wedstrijden van Real Madrid en Bayern München, die eerder werden uitgeschakeld door respectievelijke Alcoyano en Holstein Kiel, zullen al door de hoofden van The Citizens zijn geschoten. Zo'n scenario werd in de slotfase echter voorkomen. De gelijkmaker kwam van Phil Foden, die sowieso als een van de weinigen bij City zijn niveau haalden. Hij kwam goed voor zijn man en kon zo een voorzet van João Cancelo binnenwerken.

Ook een verlenging werd vervolgens voorkomen. Gabriel Jesus stond net geen buitenspel toen hij volledig werd vrijgelaten in de zestien van de thuisploeg. Hij ontving een lange bal van Fernandinho die hij vervolgens binnen kon werken. Het zou in de absolute slotfase ook nog 1-3 worden. Van dichtbij legde Ilkay Gündogan de bal klaar voor Ferran Torres, die eenvoudig binnen kon tikken. Zo ontsnapte City aan een nieuwe bekerblamage en bekert het verder in de FA Cup.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 1 maart 2021

  2. zondag 28 februari 2021