Excelsior klimt weer omhoog na tweede zege op rij tegen TOP Oss

Excelsior klimt weer omhoog na tweede zege op rij tegen TOP Oss

23 januari 2021 – Excelsior lijkt eindelijk de weg om hoog weer te hebben gevonden. Na een reeks van zes achtereenvolgende competitienederlagen boekte de club op bezoek bij TOP Oss de tweede overwinning op rij. Joël Zwarts, Elias Mar Ómarsson en Luigi Bruins droegen met hun treffers bij aan de eindstand van 1-3.Een week geleden boekte Excelsior al een bevrijdende zege op FC Eindhoven (1-0). Waarna het in een midweekse bekerontmoeting met MVV na penalty's de kwartfinale bereikte. TOP Oss - dat na een eerdere zegereeks in de competitie juist de laatste twee duels verloor - was al uitgeschakeld en zal hebben gehoopt dat de extra rust die het had ten opzichte van Excelsior de doorslag zou geven. Dat bleek niet het geval.

Het was Joël Zwarts die na een halfuur de score opende namens Excelsior. Hij stuitte in eerste instantie op de keeper, maar in de rebound was het alsnog raak. Kort na rust wist Dennis van der Heijden nog wel gelijk te maken, maar in het laatste kwartier ging het alsnog fout voor de Brabanders. Eerst was het Ómarsson die zijn achttiende van het seizoen binnenkopte, waarna Luigi Bruins de marge vanaf elf meter kon verdubbelen. 

Met de zege klimt Excelsior naar plek twaalf de ranglijst. Het passeert daarbij tegenstander TOP Oss, evenals Helmond Sport en Jong FC Utrecht. In punten (26) staat het gelijk met Jong Ajax en Roda JC, die beiden een beter doelsaldo hebben. Volgende week wacht de Rotterdammers een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter FC Den Bosch. TOP Oss neemt het dan in Doetinchem op tegen nummer drie De Graafschap.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 1 maart 2021

  2. zondag 28 februari 2021